Hirdetés

LEGO sportjátékok készülnek, de már nem a TT Games dolgozik rajtuk

|

Egy friss jelentés szerint a dán játékgyártó egy új partnerrel próbálkozhat, a TT Games pedig akár teljesen kieshet a pikszisből.

Hirdetés

A 2005-ös LEGO Star Wars: The Video Game sikere óta a brit TT Games számtalan, többnyire ismert franchise-okra (Marvel, DC, Star Wars, Harry Potter, Jurassic Park stb.) épülő LEGO-játékkal árasztotta el a piacot, egy friss jelentés szerint viszont hamarosan egy új partnert emelhetnek színpadra a dánok.

Ez pedig nem más, mint a Take-Two szárnyai alá tartozó 2K, akik olyan sorozatok kiadásáért felelnek, mint a BioShock, a Borderlands és az NBA 2K-széria. A VCG úgy értesült, hogy a WW2K-játékokat is gondozó cég szeretné kibővíteni a sportos portfólióját, a LEGO pedig a TT Gamesen lépne túl, így találkoztak a felek érdekei.

Hirdetés

A belsős forrásokra hivatkozó lap szerint  az első, 2K égisze alatt megjelenő projekt egy LEGO-focijáték lehet a Sumo Digital (Crackdown 3, Sackboy: A Big Adventure) gondozásában, jó eséllyel a november 11. és december 18. között zajló labdarúgó-világbajnoksághoz igazított megjelenéssel.

Jövőre ezt követi egy nyílt világú versenyjáték, amit az NBA2K- és a WWE2K-széria fejlesztője, a Visual Concepts önt majd formába. Ha a VCG nem téved, akkor ez lehet az a közismert licencre épülő, open world versenyzős cím, amihez nemrég álláshirdetésekben toboroztak fejlesztőket. Magyarán nem biztos, hogy érdemes nagy reményeket fűzni a Midnight Club feltámasztásához, a LEGO Racers viszont még visszatérhet.

A harmadik 2K/LEGO-játékról pedig csak annyit tudott meg a lap, hogy ez is egy sportos móka lesz, valamelyik nagy franchise alapján. Ebből egyaránt következtethetünk egy NBA-, vagy egy WWE-projektre is, de ez csak találgatás. A sportjátékok kapcsán viszont még azt is megsúgták a VCG-nek, hogy akár licencelt figurák is felbukkanhatnak bennük az olyan univerzumokból, mint a Harry Potter, a Marvel és a DC világa.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ami pedig a TT Gamest illeti, a jelenleg a LEGO Star Wars: The Skywalker Sagán dolgozó brit csapat eddig állítólag még a más fejlesztőkkel kötött üzleteket is megvétózhatta, a dán gyártó azonban nem szeretné meghosszabbítani ezt az exkluzív megállapodást. A TT Gamesnek elvileg még egy, bejelentetlen LEGO-projektje van a The Skywalker Saga után, az viszont nem tiszta, hogy ezt követően is készíthetnek-e további kockás játékokat. A VCG forrása szerint ha így is lesz, az már nem exkluzív szerződés keretében fog zajlani.

A szakítás kapcsán több lehetséges okot is említ a jelentés. Az egyik, hogy a LEGO-címek csökkenő eladásokkal küszködnek az olyan, közösségibb jellegű alternatívák javára, mint a Roblox és a Fortnite, a másik ok pedig a TT Gamest birtokló Warner tavalyi eladásával kialakult bizonytalanság lehet. Ennek kapcsán ugyan az új tulajdonos, a Discovery tavaly nyáron úgy nyilatkozott, hogy a TT Games marad a Warner Bros. Games szárnyai alatt, de ki tudja, mi zajlik a háttérben.

Végezetül pedig a LEGO azt sem nézheti jó szemmel, hogy a Polygon januárban egy átfogó, több mint 30 dolgozó beszámolójára alapozó cikkben tárta fel a TT Gamesnél uralkodó rossz munkakörülményeket. A VCG a 2K-t, a LEGO-t és a Warnert is felkereste az új információk kapcsán, de egyik fél sem reagált a jelentésre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)