Hirdetés

Az 5 legjobb LEGO Technic szett a motorsportok szerelmeseinek

|

A LEGO Technic szériájában nem csak zseniálisan elkészített munkagépek, de hasonlóan kiváló versenyautók és motorok is szerepelnek. Ezek közül válogattuk most ki a szerintünk legjobbakat.

Hirdetés

Nemrég a munkagépek szerelmeseinek mutattuk meg, milyen tökéletesen működőképes gépeket építhetnek a LEGO Technic készletekből, de létezik a szériának egy másik ága is, ami a motorsportok kedvelőit célozza meg, ráadásul nem elég, hogy némelyikbe ilyen-olyan motort szereltek, más szettekkel kombinálva még több lehetőséget kínálnak. Mi most ötöt gyűjtöttünk össze, melyek között bármilyen motorsportért is rajongtok, biztos, hogy találtok magatoknak valót. Ha nem, még akkor is át lehet építeni, elvégre LEGO-ról beszélünk.

LEGO Technic Black Champion Racer (42026)

A Black Champion Racer kialakítása leginkább a Forma-1-es autókéhoz hasonló, és mint olyan, szinte egyetlen elemében sem szögletes. Mindenhol van benne egy kis ív, az első szárnytól kezdve az ülés mellett futó vezetékeken át a motorblokkig. A narancssárga-fekete gép aerodinamikailag is tökéletes, így visszahúzás után komoly sebességgel tud száguldani. Érdemes olyan helyen versenyeztetni, ahol métereken keresztül nincs előtte akadály. A 42027-es Desert Racer szettel kombinálva versenykamiont csinálhatunk belőle, és így plusz egy visszahúzós motorral turbózhatjuk fel.
 

LEGO Technic Grand Prix Racer (42000)

Némileg hasonló a Black Champion Racerhez, de lényegesen komolyabb annál. Nem 138, hanem 1141 különálló darab alkotja a szintén a Forma-1-es autókhoz hasonló modellt, melybe egy mozgó dugattyúkkal ellátott V8-as motor LEGO változata is bekerült. Emellett állítható a hátsó szárny, valamint képes kanyarodni, és ha veszünk hozzá egy LEGO Power Functions Motor készletet is, még több löketet adhatunk neki. Ha a versenyautó dizájn nem tetszik, átváltoztathatod különálló felfüggesztésekkel rendelkező terepjáróvá is.

LEGO Technic Moto Cross Bike (42007)

Persze nem csak az autóversenyzés kedvelői találhatnak maguknak való LEGO Technic szettet, hanem a motorosok is. A Moto Cross Bike is nagyon aprólékosan van megalkotva, a dugattyúk működnek, a lánc és a rugós felfüggesztések, illetve a barázdált gumi pedig még valósághűbbé teszik. Akinek nem a crossmotorok, hanem az országútiak jönnek be, átalakíthatja igényei szerint. Mindkét változat nagyon menő, főleg a kihajtható támasz miatt. Na jó, talán nem főleg, de nálunk sokat számít.

LEGO Technic Hot Rod (42022)

Manapság valahogy a Hot Rodokkal való versenyzés nincs a legnépszerűbb motorsportok között, pedig ezeknek a különleges járgányoknak is hatalmas rajongótábora van. Nem véletlen, hogy LEGO Technic Hot Rod is készült, ami ahogy azt illik, működő, mozgó dugattyús V6-os motort és kormányművet, valamint hogy látszódjon rajta, hogy ez nem tip-top háziasszonyok hétvégi bevásárlóautója, lángoló halálfejes matricákat csaptak mellé opcionális dekorációnak.. A leglazábbak hátrahajthatják a tetőt is. Ugyancsak 2in1 szett, buggy-szerűvé lehet alakítani.

LEGO Technic Race Car (42011)

Úgy gondoltuk, ha egy szettnek biztosan szerepelnie kell a listán, akkor az a nagybetűs Versenyautó. A Race Car egy igazi klasszikus, ez volt az első olyan Technic készlet, ami visszahúzós motorral érkezett. A LEGO kimondottan a kezdőknek ajánlja, mert könnyű megépíteni, könnyű átlátni, hogy melyik elem milyen célt szolgál. A 42010-es Off-Road Racer szettel kombinálva egy Dragstert kapunk.

Ha tetszettek a fenti szettek, látogass el a LEGO Technic weboldalára!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)