Hirdetés

Lehet, hogy teljesen rossz lett volna a The Callisto Protocol sztorija, ha erőltetik a PUBG-vel való összekapcsolást

|

Eredetileg a PUBG univerzumában játszódott volna a Dead Space atyjának új horrorjátéka, de végül még sem lesz köze a battle royale világához.

Hirdetés

Nagyra kerekedett a szemünk, mikor kiderült, hogy a Dead Space-t megalkotó Glen Schofield által alapított Striking Distance Studios sci-fi horrorja, a The Callisto Protocol a PUBG univerzumát bővíti. A battle royale őrület ugyanis meglehetősen nehezen passzolt a távoli jövőben, 300 év múlva játszódó űrsztorihoz, amelyben a Jupiter egyik holdján, a Callistón létesített és szörnyektől hemzsegő börtönkolóniáról kell megpattannunk egy Jacob Lee nevű férfival.

Ezt nem csak mi gondoltuk így, Schofield májusban erősítette meg, hogy még azt a vékony köteléket is elvágták, ami kötötte őket a PUBG világához, így a játékuk a saját lábára állhatott. 

Hirdetés

Ezen kívül nem sok részletet kaptunk arról, hogy miért önállósodott a The Callisto Protocol, de nemrég, a gamescom során a stúdió technológiai vezetője, Mark James kifejtette, hogy a kapcsolatot azért szakították meg, mert túlságosan is megnehezítette a történetük megfelelő elmesélését: 

"Megvizsgáltuk a két világot, és láttuk, hogy jó 400 év van közöttük. Annyira nagynak indult - a kapcsolat elvett volna a Callisto-univerzumból. Nehézzé vált úgy elmesélni a történetünket, hogy közben megmaradt ez a kapcsolat. Úgyhogy úgy voltunk vele, hogy »van egy játékunk, amivel úgymond megalapozzuk ezt az univerzumot, és reméljük, hogy franchise-ként folytathatjuk«, ezért beszéltünk a Kraftonnal, és azt mondtuk, hogy »nem akarjuk ezt többé a PUBG-univerzum részévé tenni«. És ők azt mondták, hogy »ha úgy gondoljátok, hogy ez a helyes döntés a játék szempontjából, akkor nem kell megcsinálnotok«."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hogy a PUBG miképpen kapcsolódott volna a The Callisto Protocol világához, az nem derült ki, ugyanakkor Schofield korábban elárulta, hogy tartogatnak pár apró meglepetést a játékosoknak, amit most James nyilatkozata is megerősített, aki easter eggeket ígért: 

"Felfedezheted a korábbi rabok hangfelvételeit, firkákat a falakon, és minél többet találsz meg, annál többet fogsz megtudni a börtön eredetéről."

A The Callisto Protocol december 2-től fogja ránk hozni a frászt, és nem sokkal utána, 2023. január 27-én a Dead Space remake is befut majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)