Hirdetés

Lehúzta a rolót a Widescreen Games

|

A törölt The Witcher: Rise of the White Wolf fejlesztésével megbízott csapat fizetésképtelenné vált, és kénytelen volt beszüntetni működését.

Hirdetés


A francia Widescreen Games nem tartozik, pardon.... nem tartozott a legismertebb fejlesztőcsapatok közé. Esetleg a Wild Water Adrenaline vizes száguldozásai, vagy a Black Buccaneer Tomb Raider-szerű kalózos kalandozásai ugorhatnak be neve hallatán.

Igazán akkor figyeltünk fel a srácokra, amikor kiderült, hogy ők kalapálják a konzolokra szánt The Witcher: Rise of the White Wolf című szerepjátékot. Az egyébként reményteljes alkotás a áldozatul esett a gazdasági válság vérebeinek, a projekt törlése, és a vele együtt járó pénzek elvesztése pedig bizonytalan anyagi helyzetbe taszította a csapatot. Ellentmondásos kommentárok kísérték a játék felfüggesztését a jogtulajdonos, és a PC-s változatot készítő CD Projekt a minőséget kifogásolta, a Widescreen Games viszont elmaradt pénzekről beszélt.

Megpróbáltak ugyan tárgyalni az Atarival, majd az Atari forgalmazói tevékenységét részben átválalló Namco Bandai-jal, de a CD Projekt nélkül nehezen találtak volna megoldást, így nem is születhetett érdemi eredmény. Öröm az ürömben, hogy a becsődölt gárda munkatársainak többségét átvette a Ubisoft.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)