Hirdetés

Lekerült egy játék a Steamről, mert a fejlesztői ellophatták az Ark: Survival Evolved forráskódját

|

A népszerű dínós túlélőjáték alkotói azzal vádolják a Myth of Empires készítőit, hogy az ő kódjuk segítségével készülhetett el ilyen gyorsan a játékuk.

Hirdetés

A kínai Angela Game egy nem kis tettet vitt véghez, 2020-as alapítását követően 2021 novemberében máris kiadott egy elég összetett alkotást, a nyílt világú túlélőjátékok műfaját erősítő Myth of Empirest. A korai hozzáférésű megjelenés egészen sikeresnek is bizonyult, előfordult, hogy egyidejűleg 47 ezren csüngtek rajta, ám amint nemrég kiderült, megeshet, hogy nem egészen becsületes módszerekkel hozták össze a játék mögött dolgozó kódot.

Hirdetés

A Myth of Empires alkotóit az Ark: Survival Evolved-ot fejlesztő Studio Wildcard, és kiadó partnerük, a Snail Games vádolja azzal, hogy a népszerű dínós túlélőjáték alapjaira építették művüket. Az amerikai stúdió egyfelől a sajátjaihoz rendkívül hasonló játékmechanikákat vélt felfedezni. A kínai játékban, például a játékos seregében szolgáló katonákat és a megülhető lovakat egészen hasonlóan kell megszerezni, mint ahogy az őshüllők szelídítése folyik az Arkban.

Emellett a Myth of Empires kódját is átvizsgálták, amiben több száz egyező nevű változót, osztályt és funkciót találtak, ami alapján a Studio Wildcard bizonyítottnak látja, hogy az Angela Game az ő forráskódjukat használta fel. Erre úgy nyílhatott lehetősége a stúdiónak, hogy egyik alapítójuk korábban az Arkot kiadó Snail Games China kötelékében dolgozott olyan beosztásban, hogy hozzáférhetett a forráskódhoz.

Ezeket a bizonyítékokat december 1-jén adták át az Ark: Survival Evolved alkotói a Valve-nek, mire a Steamet üzemeltető cég két nappal később le is vette a Myth of Empirest digitális áruházából, de természetesen, aki korábban megvette a játékot, az továbbra is játszhat vele.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az Angela Game minden vádat visszautasít, állítása szerint a stúdió teljes mértékben birtokol minden jogot és tulajdont, ami a Myth of Empireshöz kapcsolódik és aktívan válaszol minden felmerülő kétségre és vádra. Hozzátették, hogy  aktív kapcsolatban állnak a Steammel, és mindent megtesznek, hogy visszakerülhessen a játék az áruházba, és elnézést kértek a potenciális játékosoknak okozott kellemetlenségért. A stúdió magabiztosságát tükrözi talán az is, hogy addig is dolgozik a játék frissítésein és javításain, pedig egyelőre patcheket sem publikálhat a Steamen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)