Hirdetés

Lélegzetelállítóan valósághű erdőt alkottak a Dreamsben

|

Egy újabb elképesztő videó bizonyítja a játékkészítőben rejlő potenciált.

Hirdetés

Januárban azzal a hírrel indítottuk az évet, hogy bajban lehet a Media Molecule PlayStation-exkluzív játékkreátora, a hivatalosan csak tavaly megjelent Dreams. Olybá tűnik ugyanis, hogy egyszerűen nem készül benne annyi minőségi játék, hogy szimpla szórakozási céllal is megérje lecsapni a mindössze néhány ezer forintért kínált programra.

Pedig a Dreams valóban sokoldalú eszköz, hiszen reprodukálták már vele például a Halo Infinite-et és az Unreal Engine 5 demóját is. Az ilyen projektek mellett viszont többen igyekeznek minél valósághűbb környezeteket létrehozni a játékkal: ezek között akad víz alatti világnaplementében fürdő erdő, vagy éppen fagyos mező is.

Hirdetés

A prímet azonban a lengyel BadRobo82 viszi, aki YouTube-csatornáján rendszeresen jelentkezik elképesztő Dreams-demókkal. Mind közül a leglátványosabb ez a rövid erdei séta, ami még csak nem is PS5-ön vagy PS4 Prón készült, hanem egy alap PS4-en.

Ha nem vagyunk elég szemfülesek, a Dreamsben összedobott ösvényt akár egy GoPróval felvett kirándulásnak is elnézhetnénk, a párás levegő, a nedves talaj és a folyó vizének fodrozódása szinte átélhetővé teszik az élményt. Második nekifutásra persze már könnyen kiszúrhatók az olyan árulkodó részletek is, mint a fák elnagyolt lombja, vagy a növények műanyagosan fénylő levelei, ám ennek ellenére is megemeljük a kalapunkat a készítő előtt.

S ha kíváncsiak lennénk, hogy mire képes a Dreams a PS5-ön, talán ezt a kevésbé valósághű, de iszonyú látványos videót érdemes beszúrni, ami egy tornádókkal körülvett mezőre repíti a nézőt:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)