Hirdetés

Leléptek és új stúdiót alapítottak a Forza Horizon 5 vezető fejlesztői

|

Már azt is elárulták, hogy milyen lesz a Maverick Games első játéka.

Hirdetés

Mióta a Playground Games 2010-ben megalakult, azóta csak a Forza Horizon szérián dolgoztak, a legutóbbi munkájuk 2021-ben jelent meg a Forza Horizon 5 képében. A stúdió azonban lehetőséget kapott arra a Microsofttól, hogy egy másik műfajban is kipróbálja magát, így náluk formálódik az új Fable játék, noha a jelentések alapján a Playground zsákutcába futhatott a szerepjátékkal

Hogy ez mennyire járult hozzá ahhoz, hogy jó pár munkatárs elhagyja a fejlesztőcsapatot és saját stúdiót alapítson, azt nem tudni, mindenesetre így történt és megszületett a Maverick Games. 

Hirdetés

A Maverick Games vezetője Mike Brown lett, aki korábban többek között a Forza Horizon 5 kreatív rendezője volt, de vele tartottak olyan playgroundos pajtásai is, mint Tom Butcher executive producer, Matt Craven technológiai vezető, Gareth Harwood tartalomfelelős, Fraser Strachan audiofelelős, Ben Penrose művészeti vezető, valamint a felhasználói élményért felelős Elly Marshall (Electronic Arts) és Harinder Sangha operatív vezető is, aki korábban a Sumo Digital Leamington társvezetője volt. 

Az angliai Leamington Spában székelő stúdió jelentős kezdőtökével rendelkezik, egy támogató és inspiráló munkakörnyezet garantálása a célja és szeretne növekedni: jelenleg csak tízen vannak, de hamarosan 140-re nőhet a létszám. Brown szerint egy olyan munkahelyet teremtenek, ahol mindenkit kíváncsiságra, kreativitásra és innovációra ösztönöznek, ebben pedig nagy segítségére lesz Sangha, aki korábban elnyerte a Legjobb főnök titulust a GamesIndustry.biz-től.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Maverick Games már aktívan dolgozik az első saját címén, egy multiplatform AAA kategóriás, nyílt világú játékon, amelynek megjelenését konzolokra és PC-re is tervezik. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)