Hirdetés

Lemondott a Bungie HR-részlegének vezetője, miután kiderültek a cég bajos belső ügyei

|

A stúdió 26 volt és jelenlegi munkatársa számolt be a vállalati problémákról.

Hirdetés

A Bungie ugyan korábban kiállt az egészségtelen munkahelyi kultúra ellen, pár napja azonban huszonhat alkalmazott beszámolója arra mutatott rá, hogy a cégnél sincs minden rendben.

A munkatársak elmondása alapján a stúdió évek óta küzd a crunch és a diszkrimináció problémáival, gyakoriak voltak a homofób és ízléstelen megjegyzések, valamint rasszista poénok, a vezetőség azonban a füle botját sem mozgatta ezek miatt. A helyzet akkor kezdett el javulni, miután felmondással fenyegették Pete Parsons igazgatót, aki előtte nyílt levelet kapott a gondokról. 

Hirdetés

Most az amerikai IGN által elcsípett vállalati körlevélnek köszönhetően kiderült, hogy a Bungie HR-részlegének vezetője, Gayle d'Hondt lemondott a posztjáról. Indoklása szerint a vállalat emberekkel foglalkozó csapatnak fejlődnie kell egy olyan személyzettel, ami nagyrészt új emberekből áll. 

Tisztában vagyok vele, hogy megbízhatónak kell lenniük, hogy a szószólóitok legyenek. Nem szabad, hogy megbélyegezzék őket azzal, hogy utat engednek az ilyen viselkedésnek vagy védelmet nyújtanak az illetlen tettek elkövetőinek. 

D'Hondt azt is elmondta, hogy a Bungie-nál töltött ideje alatt "nagy kihívást jelentő interperszonális konfliktusokban" volt része, beleértve alkalmazottak kirúgását "teljesítmény, rossz viselkedés, valamint diszkrimináció, rasszizmus és szexuális zaklatás miatt". Ami még meghökkentőbb, hogy ebbe beletartozik az is, hogy Gayle jelentette saját bántalmazóját is: "egy férfit, egy vezetőt, valakit, akiről azt hittem, hogy a barátom a Bungie-nél, ennek következtében ki is rúgták". 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

D'Hondt úgy fejezte be az e-mailt, hogy büszke a cégnél végzett munkájára, és úgy gondolja, hogy olyan javaslatokat tett, amelyek a munkatársak érdekét szolgálták, és elősegítették, hogy azzá a céggé váljanak, amivé válni szeretnének. Elmondta, hogy elkövettek néhány hibát, amiket el kell ismerni, szembe kell nézni velük és együtt tovább kell fejlődni.

A levélből nem derül ki, hogy mi lesz a volt HR-vezető sorsa, csupán annyi bizonyos, hogy együtt fog működni a Bungie vezetőségével, hogy "meghatározzák a megfelelő következő lépéseket". 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)