Hirdetés

Lemondott a Twitch vezérigazgatója

|

Már kiválasztották az utódját is, aki évek óta dolgozik a vállalatnál.

Hirdetés

Nincs könnyű helyzetben a Twitch, hiszen a felhasználók folyamatosan keresik a kiskapukat, ez pedig olyan visszaélésekhez vezet, mint a szexuális jellegű deepfake tartalmak, vagy éppen egy tömegmészárlás közvetítése. Persze azt se higgyük, hogy a vállalat mindenben teljesen ártatlan, számos megkérdőjelezhető döntése volt a múltban, legyen az a jogvédett tartalmak kezelése, a hot tub streamek lehetővé tétele vagy a TwitchConon történt baleset, ami elkerülhető lett volna. 

A Twitchnek azonban még mindig hatalmas felhasználóbázisa van, és itt közvetít a legnagyobb streamerek többsége, beleértve a hazaiakat is, szóval továbbra is megkerülhetetlen. Az viszont biztos, hogy a vállalat most jelentős változáson megy keresztül, ugyanis lemondott a vezérigazgató.

Hirdetés

Bár a Twitch hivatalosan csak 2011-ben indult, Emmett Shear, Justin Kan, Michael Seibel és Kyle Vogt már 2006-ban elkezdtek ötletelni egy hasonló szolgáltatáson, majd 2007-ben megalapították a Justin.tv-t, amelyből később megszületett a most ismert platform. Shear 2011-ben lett a vállalat igazgatója, azóta pedig töretlenül vezette azt, ám most bejelentette, hogy távozik a Twitch éléről. Az indoklás egyszerű és érthető: bővült a családja. 

"Most, hogy megszületett az első gyermekem, elgondolkodtam a jövőmön a Twitchnél. A Twitch gyakran olyan nekem, mint egy gyerek, akit én is nevelek. És bár mindig ott akarok majd lenni, ha Twitchnek szüksége van rám, de úgy érzem, hogy 16 évesen már készen áll arra, hogy elköltözzön a házból és egyedül is boldoguljon. Ezért nagy megrendüléssel osztom meg a döntésemet, hogy lemondok a Twitch vezérigazgatói posztjáról. Szeretnék teljes mértékben ott lenni a fiam mellett, amikor belép ebbe a világba, és úgy érzem, készen állok rá, hogy új kihívások elé nézzek. Tanácsadói szerepkörben továbbra is a Twitchnél fogok dolgozni."

Az új vezérigazgató Dan Clancy, a vállalat elnöke lett, aki 2019 óta dolgozik a Twitchnél. Búcsúbeszédében Shear kezeskedett érte, kijelentve, hogy Clancy komolyan törődik a közösséggel, a streamelőkkel és a munkatársakkal egyaránt, és megérti, hogy mitől lesz a Twitch az, ami, szóval jó kezekben lesz nála a gyeplő. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)