Hirdetés

Meghalt Len Wein, Wolverine atyja

|

Rengeteg izgalmas sztori mellett a képregények egyik legismertebb karakterét is neki köszönhettük.

Hirdetés

Len Wein egy elismert képregényíró volt, aki olyan karakterek megszületéséért felelt, mint Wolverine és a Swamp Thing. A legenda több műtéten is átesett az elmúlt években, rengeteg egészségügyi problémával küzdött. Az utolsó beavatkozása szeptember 7-én volt, amiről azt írta, hogy jól sikerült. Sajnos ennek ellenére szeptember 10-én elhunyt. 69 éves volt.

Wein 20 éves korában kezdte pályafutását, amikor a DC-nek írt szabadúszóként. Később a Marvelhez vitte a karrierje, ahol feltámasztotta az X-Men szériát, és szinte minden nagyobb karakter történetéhez hozzányúlt. Később visszakerült a DC Comicshoz, ahol nagy segítséget nyújtott a multiverzum felfrissítésében.

Az író egyik legnagyobb érdeme, hogy társalkotója volt Wolverine karakterének. A filmek kapcsán egy rövid interjúban beszélt is erről:

Egy elképesztően jó írót veszített a képregényrajongó közösség. Köszönjük a számtalan kalandot, és az izgalmas történeteket! Nyugodjék békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)