Hirdetés

Vegyél részt te is az idei év legnagyobb gamer versenyén!

|

2016-ban már egyáltalán nem számít meglepőnek, ha nem egy focimeccset nézel a kedvenc sportkocsmádban, hanem egy esport bárba ülsz be megnézni a LoL, a CS:GO, vagy a kedvenc játékod világkupadöntőjét. A november végén megrendezésre kerülő Lenovo Y Kupa-sorozat döntője a gamerek legnagyobb hazai eseményének ígérkezik idén, és akár te is részt vehetsz rajta nézőként.

Hirdetés

A Lenovo idén először rendezte meg nagyszabású gamer eseményét, a Lenovo Y Kupa-sorozatot, hogy kifejezze elkötelezettségét a gamer közösség felé. A gyártó eddig is nagy hangsúlyt fektetett a gamerek igényeit kielégítő eszközök fejlesztésére, ezzel a lépéssel pedig szeretne a gamereknek életre szóló élményt nyújtani, és támogatni őket, hogy könnyebben vehessék az akadályt akár a nemzetközi versenyeken is. 

Lenovo Y Kupa-sorozat négy online selejtezőből, négy helyszíni elődöntőből, illetve a budapesti döntőből áll. A nevezés teljesen ingyenes volt bárki számára, aki esélyesnek érezte magát a nyereményre. Összesen 64 csapat mérte össze tudását az egész éven át tartó versenysorozat alatt. A Lenovo kétmillió forint összdíjazású versenysorozatának elődöntője és bronz meccse november 25-én, a Lurdy Moziban kerül megrendezésre. Az elődöntőket a november 26-ai döntő követi a PlayIT Lenovo Y-Kupa színpadán, ahol a döntős CS: GO és LoL csapatok szállhatnak csatába, hogy elvigyék a nyertesnek járó jutalmat. 

Az elődöntő 

November 25-én a Lurdy Házban, a Lurdy Mozi 1. termében kerül megrendezésre, a Lenovo Y Kupa elődöntője és a bronzmeccsek, reggel nyolc óra és éjfél között. A meccseken összesen 500 néző vehet részt, akár te is, ha rendelkezel PlayIT jeggyel, illetve felmutatod a PlayIT GamerCard-odat vagy PlayIT GamerCard regisztrációdat. Ha nem tudsz jegyet szerezni a döntőre, akkor sem kell elkeseredned, hiszen élőben is követheted a történéseket online streamen keresztül. Az összesen 64 nevező csapatból a legjobb 4-4 küzdhet meg egymással.

Counter-Strike: Global Offensive 

A Counter-Strike:GO kategóriában sok érdekes esemény van a hátunk mögött. Volt kitiltás is, ami miatt a Pixel csapata helyett az Outbreak csapat vehet részt a négyes döntőben a Control Gaming, a Cruentus és a Fury Gaming csapatok mellett, így ők négyen küzdhetnek a november 25-én délelőtt megrendezésre kerülő, BO3 rendszerű döntőbe kerülésért. A csapatok bár nagyon ígérgették, hogy együtt maradnak, ezt szinte egyik alakulatnak sem sikerült a novemberi eseményre betartani. A szabályok ebből szempontból megengedőek, hiszen a kvalifikált csapatból 3 tagnak kell egyeznie a döntőben szereplő csapat névsorával, ezzel a lehetőséggel pedig a csapatok nagy része élt is. Így lehetséges például, hogy Bea Viktor is ott lesz a négyes döntőben a Control Gaming csapat színeiben. Ő az egyik olyan játékos, aki fizetett profiként is CS:GO-zott már külföldi csapatban, és megfordult számos neves eseményen is. 

A League of Legends 

A LoL az egyik legnépszerűbb online csapatjáték. A League of Legends BO3 formátumú versenyei november 25-én, délután zajlanak le. A legjobb négy közé jutó csapatok, a Team Horizon Reapers, a WilD.CoolerMaster, a myRevenge e.V és a WSE.black vette sikeresen az eddigi akadályokat, így nekik szurkolhatunk a délután folyamán. A sorsolás SEED-ek alapján történt, első körben a Team Horizon Reapers fog megmérkőzni a WSE.black csapattal, a myRevenge e.V pedig a Wild.CoolerMaster csapatával november 25-én.  

A nyertesek nem csak a jelentős pénznyereményekkel és élményekkel lesznek gazdagabbak, de felkerülnek a nemzetközi gamer térképre is, ahol a határ tényleg már csak a csillagos ég.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)