Hirdetés

Lenyűgöző látványt és egy rossz hírt hozott a Forza Motorsport gameplay bemutatója

|

A Forza Motorsport méltó lesz a generációváltáshoz, de sajnos beigazolódott a játék késéséről szóló pletyka.

Hirdetés

Az Xbox & Bethesda Games Showcase felhozatalának egyik legjobban várt játéka volt a Forza Motorsport, a 2005 óta futó versenyszéria rebootnak szánt, új generációs folytatása. Szinte biztosra vettük, hogy a Turn 10 Studios műve felbukkan a repertoárban, és szerencsére nem is kellett csalódnunk, a fejlesztők egy rövid trailerrel és egy lenyűgöző gameplay demonstrációval kápráztattak el minket.

Mielőtt azonban rátérnénk a videókra, szomorúan kell hírt adnunk róla, hogy beigazolódott az eddig idénre várt játék késéséről szóló pletyka: a legújabb ígéret szerint csak 2023 tavaszán gurulhatunk ki az aszfaltra.

Hirdetés

Most, hogy ezt letudtuk, ideje fejest ugrani magába a Forza Motorsportba, melynek legnagyobb újdonsága a dinamikus napszakváltozás lesz, amit bármelyik pályán elérhetünk majd. A Turn 10 a közönségkedvencnek számító, a 2005-ös első részben debütált  Maple Valley-n mutatta be a technológiát, kitérve a fotórealisztikus, 3D-szkennelt környezetre, az egyes karcokig menő részletességű törésmodellre, a fejlettebb fényekre és a napszak függvényében változó tapadásra.

Ha pedig mindez nem nehezítené meg eléggé a várakozást, bónuszként kaptunk egy autópornónak is beillő trailert, ami először letépi a látványával az arcunkat, majd jól fejbe is kólint a sorozattól megszokott, hamisítatlan Forza-hangulattal:

Mindent összevetve az eddigiek alapján a PC-re és Xbox Series-konzolokra érkező Forza Motorsport látványra pontosan annak a generációváltásnak érződik, amit már oly rég óta várnak a nagy múltú széria rajongói. Ha pedig a játék többi területén (pl. hangok, belső terek kidolgozása, kampány) is sikerül így emelni a színvonalat, talán nem is akkora gond, hogy csak több mint két évvel az új konzolok rajtja után kapjuk meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)