Hirdetés

Lenyűgözően néz ki a Doom 3 legparább jelenete 2022-es grafikával

|

Ugye senki nem gondolta, hogy pont az FPS-legenda harmadik része ússza meg az Unreal Engine 5-öt?

Hirdetés

Mióta idén tavasszal hivatalosan is megjelent a fejlesztők életét megkönnyítő, és a kiadó Epic szándéka szerint igazi next-gen grafikát kínáló Unreal Engine 5, gyakorlatilag naponta bukkannak fel a klasszikus játékok rajongói átdolgozásai.

Többségében egyszerű konverzióról van szó, azaz az alapjáték elemeit importálva, ray tracing világítással csodás fény-árnyék hatásokat varázsolnak régi kedvenceinkre - így járt a Need for Speed 3 vagy a Half-Life 2 -, sokan azonban teljesen újraépítik a klasszikusokat az új Unreal látványelemeivel és effektjeivel. Ezek persze általában rövid részletek, hiszen a teljes játékok újraalkotása hatalmas, több évig tartó meló (a várható jogi csatározásokról nem is beszélve), de így is imádtuk például a Knight of the Old Republic ráncfellvart intróját, vagy a szinte fotorealisztikus Riverwoodot a Skyrimból.

Hirdetés

Nem elégedett meg a fentiekkel a Doom 3 egyik rajongója, aki szintén újraalkotta a 2004-es - a maga idejében szinte hihetelten grafikai minőséget képviselő - Doom 3 egyik legijesztőbb részét. Ráadásul nem egyszerű "körbejárós" videót készített róla, hanem a konkrét játékmenetet mutatja meg a Montagud álnéven alkotó művész. A 2022-es színvonalú effektek (sugárkövetéses fények, köd) mellett a textúrákat és a modelleket is újratervezte, így a játék részletesebb, ám kicsit rajzfilmszerűbb lett - az biztos, hogy kevésbé klausztrofób, mint az eredeti.

Pinky felbukkanása mindenesetre még így is nagyon para.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)