Hirdetés

Lesz, ahol csak cenzúrázva jelenhet meg a Resident Evil Village

|

A Capcom hivatalos is megerősítette, lesz olyan ország, ahol jóval kevesebb vérre számíthatnak a játékosok a Resident Evil Village-ben.

Hirdetés

Elindultak nemrég kósza pletykák arról, hogy Japánban csak komoly cenzúra mellett jelenhet meg a Resident Evil Village. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Capcomnak épp hazai pályán kell durván átszabni saját játékát, elvégre egy japán cégről van szó. Most pedig befutott a hivatalos megerősítés is: tényleg cenzúrát kap a szigetországban a Resident Evil Village.

A legújabb Resident Evil játék helyi verziójában tehát nem csak jóval kevesebb vér lesz, de teljesen törlik belőle a csonkolásokat is. Egyelőre még nem tudjuk, ez milyen hatással lesz a történetre, de gondoljatok csak bele, mennyire más lett volna a hetedik rész, ha ott egyáltalán nem láthatunk egy csonkolást sem. 

Hirdetés

Persze ez nem az első ilyen alkalom lesz, a múltban a Resident Evil széria különböző játékait számos országban csípte már nyakon a helyi cenzúra. Általában Ausztrália neve szokott előkerülni akkor, ha komoly korhatárbesorolási gondok merülnek fel, de Japánban is jóval szigorúbb a szabályozás, mint mondjuk az Egyesült Államokban vagy Európában. 

Kiderült egyébként az is, hogy két verziót vásárolhatnak majd meg a Resident Evil Village-ből a japán rajongók: lesz egy D-besorolású és egy Z-besorolású kiadás. Az előbbi a 17+-os, míg az utóbbi a 18+-os változatot takarja. Egyelőre nem tudni, pontosan mi a különbség közöttük, de a fentebb említett korlátozások a "durvább" kiadásra is vonatkoznak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)