Hirdetés

Lesznek még érdekességek a Cyberpunk 2077 mellett is decemberben

|

Tény, hogy az év utolsó hónapjában a Cyberpunk 2077 megjelenése a legfontosabb, de akadnak még érdekességek, amikkel elidőzhetünk a téli szünetben.

Hirdetés

Szokatlanul mozgalmas lesz az idei december, ami részben a koronavírus járványnak köszönhető, hiszen számos projekt premierjét kellett elhalasztani, mert az otthoni munkavégzésre való átállás, az állandó bizonytalanság megnehezítette a fejlesztők dolgát. Voltak, akik mással is szívtak, vagy csak egyszerűen el akarták kerülni az új konzolok megjelenését, mert féltek, hogy játékaikat elnyomják a nagyok. Mi mindenesetre örülünk, hogy olyan újdonságok érkeznek, mint az Immortals Fenyx Rising, az Empire of Sin vagy persze a Cyberpunk 2077, de nem csak ezek miatt vagyunk izgatottak. Lássuk, mit kínál 2020. decembere, valamint mi vár ránk a jövő év első hónapjában.

Hirdetés

2020. decemberi videojáték megjelenések

Twin Mirror - december 1. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Nem vitte túlzásba a Dontnod Entertainment és a Bandai Namco külső nézetes kalandjátéka, a Twin Mirror promózását, pedig a koncepció maga egészen érdekes. Főszereplője egy oknyomozó újságíró, Sam Higgs, aki hosszú idő után visszatér szülővárosába, hogy végső búcsút vegyen legjobb barátjától, azonban ennél sokkal fontosabb feladat vár rá. Különleges képességeit használva fel kell fedeznie Basswood városának és lakóinak titkait, de olykor még saját elméjében sem bízhat.

Worms Rumble - december 1. - PC, PlayStation 4, PlayStation 5

Hosszú évek után a Team17 most megint kipróbál valami újat a Worms sorozattal (anno a 3D-sítés nagyon nem jött be): valós időben eshetünk egymásnak kukacok szerepében, a legendás és új fegyvereket használva, egyszerre akár 32-en. Cross-play támogatással érkezik, a PlayStation Plus előfizetői pedig PS4-re és PS5-re is ingyen tölthetik le, úgyhogy a csapat minden esélyt megad neki a sikerre - reméljük, tényleg jó lesz. Holnap kiderül.

Frostpoint VR: Proving Grounds - december 1. - PC VR

A Frostpoint VR: Proving Grounds egy Steam VR-os headseteket támogató többjátékos, csapatalapú shooter, amiben 10v10 csatákat vívhatunk különböző módokban, egy antarktiszi, elhagyatott katonai bázison. Közben persze valamilyen ismeretlen rémségek is vadásznak ránk, csak hogy végképp ne legyen egyszerű a dolgunk.

Project Wingman - december 1. - PC

A vadászrepülős játékok kedvelőinek érdemes lesz ránézniük a Project Wingmanre, ami határozottan nem egy szimulátor. A világ különböző pontjain kell legyűrnünk ellenfeleinket a több mint 20 elérhető gép valamelyikében ülve, egy izgalmas egyjátékos kampány vagy a roguelike-os és RPG-s mechanikákat is tartalmazó Conquest módban. VR-t és HOTAS kontrollereket is támogat.

Empire of Sin - december 1. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

A Doomról ismert John Romero, és felesége, a játékokkal 1995 óta foglalkozó Brenda egy olyan stratégiai játékkal állnak elő, amiben az 1920-as évek Chicagójának alvilágában próbálhatunk meg érvényesülni. A Romero Games alkotásában tizennégy, valós történelmi személyek által inspirált maffiafőnök felett vehetjük át az irányítást, saját bűnszervezetet építhetünk, és megküzdhetünk rivális bandákkal körökre osztott harcok során. Reméljük, a csábító hangulathoz remek játékmenet is társul majd.

Chronos: Before the Ashes - december 1. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch, Stadia

A Remnant: From the Ashes fejlesztői egy egészen eltérő, jobban fantasy irányba hajló játékban mesélik el az előzményeket. A Chronosban válogatott gonoszokkal kell megküzdenünk, de minden egyes elhalálozás után karakterünk egy évvel öregebbé válik, mozgékonyságát szép lassan bölcsességre cseréli, és egyre jobban fog tudni bánni a mágiával. 

Sam & Max Save the World - december 2. - PC, Switch

A 2006-ban még Sam & Max: Season One néven megjelent, Telltale-féle Save the World a mai napig élvezhető eredeti formájában, de az annak egykori fejlesztőiből álló Skunkape Games úgy látta, ráfér a ráncfelvarrás, ezért remastert készített belőle. Szebb látvánnyal, a 16:9-es képarány és gamepadek támogatásával, néhány új dallal kiegészítve élhetjük újra a kalandot, ami meghatározta a Telltale későbbi éveit.

Immortals Fenyx Rising - december 3. - PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S|X, Stadia

A Ubisoft az év végére még bedob egy könnyed open world akció-kalandjátékot, ami akár 2020 egyik legnagyobb pozitív meglepetése is lehet. A korábban Gods and Monsters néven ismert Immortals Fenyx Risingban nem kisebb feladatunk lesz, mint megmenteni a görög istenségeket, és ezt legendás mitológiai lényekkel folytatott harcok során érhetjük el. Sajátos humora, a legutóbbi Zelda játékhoz hasonló játékmenete, valamint ötletes fejtörői miatt izgatottan várjuk, reméljük, beváltja a hozzá fűzött reményeket.

El Hijo: A Wild West Tale - december 3. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Az El Hijo egy könnyed lopakodós játék lesz, amiben egy hatéves kisfiút irányítunk, aki édesanyját keresi. Mivel gyakorlatilag mindenki nagyobb és erősebb nála, eszét használva kell túljutnia a rá váró, egyre nehezedő kihívásokon.

Haven - december 3. - PC, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S

Első ránézésre is látszik, hogy a Haven a Furi fejlesztőinek új játéka. Ennek középpontjában egy szerelmespár áll, akik mindent hátrahagyva egy rejtett bolygóra utaznak. Kettejüket irányítva fedezhetjük fel az új otthonukat, és míg néha olyan egyszerű tevékenységek várnak ránk, mint a főzés vagy a gyűjtögetés, máskor komoly veszélyekkel kell szembenéznünk, és fontos döntéseket leszünk kénytelenek meghozni.

Suzerain - december 4. - PC, Mac

Aki pont úgy kelt fel, hogy "de jó lenne most egy szöveges szerepjáték!", annak a Suzeraint tudjuk ajánlani. Ebben egy elnök szerepében, kormányunk tagjaival egyeztetve hozhatunk döntéseket, melyek vagy káoszba taszítják Sordlandot, vagy kiemelik abból a kényelmetlen helyzetből, amibe 20 évnyi diktatúra taszította.

FIFA 21 - december 4. - PlayStation 5, Xbox Series X|S

Kis késéssel, de még idén megérkezik a FIFA 21 next-gen változata. A játék mindhárom konzolon 4K-ban és 60 fps-sel megy majd, javul a bevilágítás, élethűbbek lesznek a textúrák, a hajak és az animációk, ahogy a játékosok viselkedése is, akik akkor sem csak droidként mozognak, ha nincs náluk a labda. Minden téren arra törekedett a fejlesztőcsapat, hogy a lehető legrealisztikusabb élményt kínálja; kíváncsian várjuk, mennyire sikerült ezt abszolválni.

Madden NFL 21 - december 4. - PlayStation 5, Xbox Series X|S

Az amerikai foci kedvelői is decemberben tapasztalhatják meg először, milyen a tojáslabdával rohangálni, ha a világ legerősebb konzoljai mozgatják a mérkőzéseket. Javul a játékosok mozgása, a visszajátszások és a taktikák is.

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise - december 4. - Switch

Bár nagy lakomákat most nem érdemes szervezni, biztosan felszalad pár kalória, amit a Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise segíthet leadni. Ebben ritmusra kell bokszolnunk, méghozzá úgy, hogy a Nintendo Switch Joy-Conjait tartjuk a kezeinkben.

Folytatásért lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)