Hirdetés

Letiltotta a Valve a CS:GO pályát, ami cenzúra nélkül mesélt az ukrán háborúról

|

A pályát azért alkották meg, hogy az orosz játékosok is tájékozódhassanak a háború eseményeiről.

Hirdetés

Május elején mi is beszámoltunk róla, hogy a Helsingin Sanomat nevű finn újság úgy próbálta megkerülni az orosz cenzúrát és független híreket juttatni az ország fiataljaihoz, hogy készítettek egy CS:GO pályát, melynek egy rejtett szobáját telepakolták a háború aktualitásait érintő hírekkel.

A gerilla-taktika majdnem egy hónapig működött is, a pálya azonban tragikus hirtelenséggel elérhetetlenné vált az orosz játékosok számára.

Hirdetés

A 'de_voyna' néven elérhető pályára most már nem tudnak belépni az orosz játékosok, ami a magazin szerint azért van, mert a Valve blokkolta az orosz IP-címeket.

"Egy konkrét pálya cenzúrája Oroszországból vagy a világ bármelyik másik országából valószínűleg lehetetlen lenne, mert ennyire precízen nem lehet korlátozni a hozzáférést. Ha az orosz hatóságok akarták volna letiltani a játékosokat, a teljes Steamhez való hozzáférést kellett volna korlátozniuk. Így nem lehetett más, csak maga a szolgáltató, vagyis a Valve."

Gabe Newell csapata egyelőre nem kommentálta az esetet.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)