Hirdetés

Letiltotta a YouTube Jonathan Blow saját videóját

|

A Braid és a The Witness fejlesztője már hónapokkal ezelőtt „élvezhette” a YouTube új szabályzatának előnyeit, mivel a rendszer a saját játékából készített, saját maga által feltöltött videót is letiltotta.

Hirdetés

Többször kiveséztük már, mennyire nem örülünk a nemrég a Content ID rendszerben életbe lépett változásoknak, de már a fejlesztők között is van olyan, aki szerint az egész egy hatalmas hülyeség.

Jonathan Blow, a Braid és a készülő The Witness fejlesztője egy kissé vicces, de mégis inkább kellemetlen szituációba keveredett hónapokkal azelőtt, hogy a YouTube kiterjesztette volna a szigorítást. Az úriember pár napja közzétette Twitteren, hogy a videómegosztó letiltotta a saját játékából megosztott videót, mondván az a Sony tulajdona. Ez valószínűleg nem a Sony parancsára történt, lévén az említett videó még jónéhány példányban megtalálható az oldalon.

Blow emelett kifejtette véleményét a változtatásokról. Szerinte a YouTube-nak fogalma sincs arról, hogyan működnek a dolgok jelenleg, nincsenek erre felkészülve, és amit csinálnak, annak csak az 50-es és 80-as évek között lett volna értelme, amikor közel mindent egy maréknyi cég birtokolt. A gamerek ennek hatására elpártolnak majd a YouTube-tól, a twitch pecdig némi alakítgatással a gamer videók egyetlen forrásává válhat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)