Hirdetés

Legálissá válhat a fájlok megosztása az egész EU-ban

|

Az Európai Bizottság azt szeretné elérni, hogy ne büntessék az EU-ban azokat a letöltéseket, amiket kizárólag otthoni célokra használunk.

Hirdetés

A PC World értesülései szerint az Európai Parlament több tagja is azt tervezi, hogy új szabályozásokat vezet be a jogvédelemben, ami sok más mellett azt jelentené, hogy nem lenne büntethető az, ha fájlokat töltünk le személyes felhasználásra.

Ha sikerül elfogadtatni a tervezeteket, akkor a jövőben az Európai Unió tagországaiban teljesen legálisan letölthetőek lesznek a jogvédett tartalmak egészen addig, amíg azokat kizárólag otthoni célokra és nem nyereségszerzésből használjuk (persze ez annyi gyakorlati kérdést vet fel, hogy kisregénybe kezdhetnénk, de most megpróbáljuk tartani magunkat az olvasott tényekhez). Noha a szóban forgó szabályozás már több országban is érvényben van, a képviselők azt szeretnék elérni, hogy ez legyen az egységes felfogás egész Európában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)