Hirdetés

Akkor tényleg nem kell a dobozos játék?

|

Novemberben nagyot ugrott a játékokat digitális formában megvásárlók száma. A 25%-os növekedés nagyrészt az új konzolok érkezésének tudható be.

Hirdetés

A SuperData Research számai szerint évről évre 25%-kal növekszik a bevétel mennyisége a digitális formában megvásárolt játékokból. A novemberben bekövetkezett ugrás oka valószínűleg az új konzolok megjelenése.

„Több, nagyobb cím is ugyanakkor jelent meg letölthető formában a next-gen konzolokra. Például a Call of Duty: Ghosts azonnal elérhető volt az Xbox Marketplace és a PSN piacterén” – olvasható a SuperData Research jelentésében.

„Hasonló a helyzet a Need for Speed: Rivals és az október végén megjelent Assassin’s Creed IV: Black Flag és a Battlefield 4 esetében is, melyek szintén jót tettek az eladásoknak. Arra számítunk, hogy ez a trend tovább folytatódik az év hátralévő részében” - folytatódik a közlemény.

Azt is hozzátették, hogy mind PC-n, mind konzolokon 41%-kal több DLC fogyott a hónapban, ami 325 millió dollárnyi tartalmat jelent. A mobilos és közösségi játékok eladásai csak pár százalékkal növekedtek, míg az F2P címekből származó bevételek 17%-ot estek ebben a hónapban.

Ti mit gondoltok? Minek van jövője? Mindig lesz igény dobozos játékokra vagy végül mind egy nagy felhőben élünk majd?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)