Hirdetés

Letöltötted az új Zelda-játék feltört verzióját? Téged is elkaphat a Nintendo!

|

Egészen messzire ér a japán cég keze, ha a jogai érvényesítéséről van szó.

Hirdetés

A Nintendo az elmúlt években számtalanszor bizonyította, hogy rendkívül szigorúan kezeli a szerzői jogai megsértését, elég csak a modderek és emulátorfejlesztők körüli boszorkányüldözésekre, vagy a Nintendo Switch és a 3DS konzolok börtönbe juttatott feltörőjének történetére gondolnunk.  

Épp ezért tiszta sor volt, hogy nukleáris háború elé nézünk, amikor több mint egy héttel a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom május 12-i megjelenése előtt felkerült a torrentoldalakra a teljes játék. Az internetet erre ellepték a kalózverzióról készített tartalmak, a Nintendo jogi csapata pedig a szélrózsa minden irányába szórni kezdte a törlési kérelmeket a Twitchtől a Discordon át a Twitterig.

Hirdetés

A jelek szerint azonban még azokat is utolérheti a vállalat keze, akik csak letöltötték az egyébként zseniálisan sikerült Tears of the Kingdom feltört változatát. Egy felhasználó ugyanis a napokban egy figyelmeztető levelet posztolt a SwitchPirates Reddit-fórumon, amelyet az internetszolgáltatójától kapott a Zelda-torrent behúzása miatt.

A Comcast által jegyzett írás szerint a jogtulajdonos azonosította a torrentező IP-címét, ezért emlékeztetik az ügyfelet, hogy az efféle tevékenység megsérti a vonatkozó Digital Millenium Copyright Act (DMCA) törvényt, s akár az internetszolgáltatás felmondását is maga után vonhatja. A levél utolsó szakasza megnevezi a jogsértőnek talált torrent fájlt, a letöltés másodpercre pontos idejével.

A kalózt hideg zuhanyként érte a közismert tény, hogy VPN híján vissza lehet követni a torrentezést, az viszont megnyugtató lehet az érintettek számára, hogy a DMCA-ra hivatkozó figyelmeztetések általában nem vonnak maguk után tényleges büntető szankciókat, hacsak nem ismétlődő jogsértésekről van szó. Ettől függetlenül mi senkit sem bátorítanánk a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, vagy bármely más játék illegális letöltésére.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)