Hirdetés

Levédetné a Let's Play kifejezést a Sony

|

Úgy tűnik, érdekes terveket sző a Sony Computer Entertainment America. A gameplay-eket készítő videósok tömege által használt Let's Play kifejezésre szeretnének lecsapni.

Hirdetés

Ahogy a PC World is megírta, furcsa tervei vannak a Sonynak a Let's Play kifejezéssel kapcsolatban. Bizonyára mindannyian hallottátok már ezt a szókapcsolatot, meny videós körökben azt takarja, hogy egy YouTuber kipróbálja az adott játékot, mindehhez pedig kommentárokat fűz. A Sony Computer Entertainment America most saját védjegyévé kívánja varázsolni a kifejezést, ennek pedig fontos következményei lehetnek.

A NeoGAF fórum egyik felhasználója bukkant rá a védjegybejegyzési kérelemre. Az erről készült kép alapján a kérelmet még tavaly októberben adták be. Az anyagban a Let's Play definícióját a következőképpen fogalmazták meg: "Videojátékok elektronikus közvetítése és streamelése globális vagy helyi számtógéphálózatokon; audio-, vizuális- és audiovizuális tartalmak streamelése globális vagy helyi számtógéphálózatokon". A legutolsó frissítés alapján december végén a hatóságok visszadobták a kérelmet, mert hibásnak találták azt. Nem kell kapkodniuk a hiánypótlás miatt, hiszen fél év áll a Sony rendelkezésére, hogy újra beadjon egy javított kérelmet. Ez a határidő egészen észen pontosan 2016. június 29-én jár majd le.

Számtalan teória látott már napvilágot azzal kapcsolatban, hogy mi lehet a Sony célja ezzel az egésszel. Egyesek szerint csupán egy új reklámkampányban és az ehhez kapcsolódó promóciós anyagokban szeretnék használni a kifejezést. Mások egészen odáig is elmennek a találgatás terén, hogy a Sony magukat a YouTubereket korlátozza majd, a védjegybejegyzési kérelem elfogadása után nem használhatják videóikban a Let's Play kifejezést. Mindennek persze csak akkor lesz ténylegesen jelentősége, ha az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala végül elfogadja a kérelmet és a Let's Play a Sony bejegyzett védjegyévé válik. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)