Hirdetés

Már lépcsőt is mászhatunk a virtuális valóságban

|

Egy német kutatóintézet munkatársai építették meg azt a kiegészítőt, aminek köszönhetően a valóságban is magasabbra léphetünk, ha játékbeli karakterünk is ezt teszi. Ezzel lassan bezárul a kör, és a VR-eszközök tényleg szinte mindent szimulálni tudnak majd.

Hirdetés

A VR még gyerekcipőben jár, de már most furábbnál furább kiegészítők születnek meg (legalább ötlet szinten), hogy még valóságosabbá tegyék a VR-kijelzők által nyújtott élményt. Dolgoznak a játékbeli érintések és más környezeti hatások, mint például a szagok és a levegő hőmérsékletének szimulációján is. A legújabb eszköz viszont egy praktikus problémát old meg.

A Level-Ups lényege nem más, mint hogy a játékbeli szintkülönbségeket szimulálja, egy a cipőnkre erősített talp segítségével, ami egy motorizált szerkezetet használva követi, milyen magasan is áll a karakterünk. Ha az alaphelyzetnél magasabb területre lépünk, a talp maga is magasabb lesz, ezáltal a föld szintjénél magasabban állunk a valóságban is, ha pedig visszalépünk a kiinduló szintre, a Level-Ups is visszaáll az eredeti magasságára.

Ez egyébként nem is tűnik a valóságtól nagyon elrugaszkodott ötletnek, hiszen a Valve és a HTC eszköze, a Vive már a megjelenésekor támogatni fogja, hogy felálljunk és sétáljunk játék közben, illetve az Oculusnál tevékenykedő John Carmack szerint is a mobil VR-eszközöké a jövő. De azért így is annak a legnagyobb az esélye, hogy előbb-utóbb orra esünk.

Hogy tetszik a kütyü? Szerintetek egy kijelzőn kívül mire van szükség az igazi VR-élményhez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)