Hirdetés

Life is Strange: True Colors – Wavelengths teszt – a szerelem hullámhosszán

|

A Steph karakterére fókuszáló DLC egyszerre epilógusa a sorozat két korábbi részének és prológusa a legutóbbinak.

Hirdetés

Steph Gingrich a Life is Strange Boba Fettje, mert miként a Star Wars legendás fejvadászának, úgy neki is elhanyagolható a hatása a történet egészére, mégis a szerepénél jóval nagyobb jelentőséget tulajdonít neki a közönség. A szerepjátékokért és a mainstreammel semmiféle kapcsolatot nem ápoló bandákért rajongó, másságát nyíltan vállaló lányt a Deck Nine is elég fontosnak tartotta ahhoz, hogy visszahozza a nemrég megjelent Life is Strange: True Colors egyik prominens karaktereként, sőt - a rajongók igényeit kielégítendő - egyenesen őrá építette az alapjátékot 20 nap különbséggel követő Wavelengths DLC-t.

A szóban forgó bővítmény egyelőre önállóan nem, csupán a Deluxe Upgarde részeként vásárolható meg platformtól függetlenül kb. 4500 forintért, így a 2-4 órányi tartalmat kínáló bónuszepizódon felül Alex ruhatárát is felfrissíthetjük az alapjátékban. De nyilván nem azért kattintottatok, hogy pólókról, ingekről és kiegészítőkről olvassatok.

A lány, aki ott sem volt

A Wavelengths cselekménye évekkel a Life is Strange: Before the Storm és a Life is Strange eseményeit követően veszi kezdetét, tehát már túl vagyunk azon, hogy Steph az Arcadia Bayben történtek után elpucolt Seattle-be zenélni (kezdéskor felteszi a kérdést a játék, hogy annak idején a LiS két lehetséges befejezése közül melyiket választottuk). De ott sem maradt túl sokáig, mert amint nehézségekbe ütközött, rossz szokása szerint felvette a nyúlcipőt, majd Haven Springsben kötött ki. Itt Gabe Chen, Alex bátyja szerzett neki állást a helyi lemezboltban/rádióállomáson, amire Steph csupán átmeneti megoldásként tekint.

Mi az első munkanapján kapcsolódunk be új életébe, majd még három másikat dolgozunk végig, amelyeken keresztül a coloradói városkában töltött első évébe nyerünk bepillantást. Ahogy telik az idő, úgy formálja a lány egyre inkább a saját arcképére munkahelyét, és ezzel párhuzamosan rádiós személyisége is kikristályosodik egy D20-as dobókocka segítségével. Bár a hallgatókkal folytatott beszélgetések zöme valamilyen (pár)kapcsolati probléma megoldására irányul, mégis ezek a legszórakoztatóbbak a napi feladatok közül, pláne akkor, ha valaki félretárcsáz.

Amikor a játék munka

Nem tréfálok, tényleg a műsorvezetés (reklámokat kell felolvasni és csevegni a betelefonálókkal) és a bolt körüli teendők (jellemzően rendrakás) töltik ki a játékidő túlnyomó részét, de emellett Steph magánéletére is fordíthatunk némi figyelmet egy randialkalmazáson keresztül. Akárcsak a távolsági szerepjátékozásnak Mikey-val, ezeknek az egyszer bájosan suta, másszor segélykiáltással felérő próbálkozásoknak is a karakter árnyalása a célja, hogy jobban megérthessük, miért futott eddig gajra minden párkapcsolata, és miért vágyik valami hasonlóra, mint amiben Chloénak és Rachelnek volt része a Before the Stormban.

Erősen vitatható, hogy egyetlen helyszínre korlátozott (még ha szakaszról szakaszra változik is a dekoráció és az elrendezés) monodrámaként bemutatni Steph történetét a lehető legjobb döntés volt a Deck Nine részéről. Az ismétlődő tennivalók ugyanis már ilyen rövid időtávon képesek monotonná tenni. Másfelől viszont a javára írhatjuk, hogy nem spoilerez el semmit a True Colors eseményeiből, tehát ha még nem álltatok neki, érdemes lehet ezzel a felvonással kezdeni a végigjátszást, amelynek nem az a legnagyobb érdeme, hogy megágyaz a későbbi kalandoknak, hanem sokkal inkább az, hogy szembesít a Before the Stormban és a Life is Strange-ben történtek utóhatásaival.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Life is Strange: True Colors – Wavelengths
Amennyiben Steph rajongója vagy, húzd be egy leárazás során, de egyébként nem veszítesz sokat, ha kihagyod.
Ami tetszett
  • a Before the Storm és a Life is Strange eseményeinek utózöngéi
  • a D20 szerepe
  • a folyton átalakuló lemezbolt
Ami nem tetszett
  • nincs másik helyszín
  • sokszor érződik inkább munkának, mint játéknak
  • nem tartoznak hozzá achievementek/trófeák
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)