Hirdetés

Linux kernel 3.4 - Android támogatással. Új játékplatform születik?

|

Mostanában nemigen írunk Linuxról, így ideje újra megemlíteni a több, mint húsz éves operációs rendszert.

Hirdetés

Ez a rövid vitaindító cikk nem azt tűzte ki célul, hogy bármely Linuxot megismertesse az olvasóval – egyszerűen csak a rendszer videójátékokra gyakorolt hatásáról szól néhány gondolat erejéig. .

Kétségtelen tény, hogy bár rengeteg ingyenes Linux disztribúció létezik, sőt, ezekre készülnek játékok is, az alternatív operációs rendszer nem tudott még előretörni, mint játékplatform. Azonban az előjelek egyre kedvezőbbek.

Pont ma olvastam azt a hírt, miszerint a Valve Linux specialistát keres játékprogramok átportolására - Gabe Newell személyes e-mailben kért többektől segítséget. A Phoronix.com utánajárt: nem áprilisi tréfáról van szó, hanem igen komoly szándékról.

A következő érdekes előjel az, hogy az összes „indie bundle” csomag játékai már mind érkeznek Linuxra is – sőt a Linuxos adakozók adják átlagban a legtöbb pénzt, még a Mac-es adakozókat is felülmúlva.

Ezt is felülmúlja a mostanában sikeres kickstarter projektek, a Double Fine Adventure és a Wasteland 2 elkötelezettsége, amelyek Linuxra is érkeznek majd.

A legjobb hír Linux híveknek mégis az, hogy a 3.3-as kerneltől kezdve, s a 3.4-es kernellel kiteljesítve a Linuxba beépül az Android alkalmazások használatának lehetősége (hiszen az Android maga is egy Linux-rokon rendszer). Androidon pedig már elég durva játékfejlesztés folyik ma is.

Elemzők szerint ez azt jelenti majd, hogy amint megjelennek a 3.4-es kernellel rendelkező disztribúciók (mivel a 3.4-es kernel immáron RC2, így erre túl sokat nem kell várni), a Linuxra elérhető és fejlesztés alatt álló játékok száma olyan mértékben növekszik majd meg, hogy a Linuxot is komoly játékplatformnak kell majd tekinteni hamarosan.

Ti mit gondoltok minderről? Örülnétek, ha a Linux is „komoly” játékplatform lenne? Egyáltalán szükség lehet még új játékplatformokra?   

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)