Hirdetés

LittleBigPlanet - Sérti a muzulmánokat, visszahívták

|

A videojátékok fejlesztőinek akár tetszik, akár nem, a hívő emberek lelkivilágára is egyre jobban figyelniük kell.

Hirdetés

A Media Molecule roppant aranyos platformjátéka Zsákfiú kalandjait mesélné el nekünk, ha nem kellett volna a Sonynak visszahívnia az Egyesült Államok üzleteibe már kiszállított példányokat. Az ok egyeseket megdöbbenésre késztethet. Szó sincs semmiféle technikai malőrről, a játék zenéjével van gond. Egészen pontosan egyetlen zeneszámmal, a Tapha Niang-gal, amit az afrikai zenész, Toumani Diabaté előadásában hallhatunk. A nagyzenekari mű összesen két arabul elhangzó sort is tartalmaz, ami egyenesen a Koránból származik. A muzulmánok szent könyvéből nem muzulmánnak idézni pedig szörnyűséges bűnnek számít. Ez csak azért vicces, mert maga az előadó hithű muzulmán. Ettől függetlenül egy muzulmán játékos sértve érezte magát és panaszt tett a Sonynál, a cég pedig ennek megfelelően visszahívta a játékot. Arról, hogy mikor kerülhet újra vissza az üzletek polcaira, illetve milyen módosításokra számíthatunk az esetet előásó Spiegel online sem tudott válaszolni.

littlebig.jpg

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)