Hirdetés

Bűnösnek vallotta magát a Lizard Squad egyik alapítója

|

Vallomást tett perében a Lizard Squad egyik alapítója, amiben nem tagadta a csoportja ellen felhozott vádakat.

Hirdetés

Egy ideje már nem hallottunk a Lizard Squadról, vagy hozzájuk hasonló csoportokról, de ez talán nem olyan nagy probléma. Nemrég az egyik letartóztatott tag peréről adott hírt a Chicago Tribune, ez alapján pedig elnyeri méltó büntetését az egyik főkolompos.

Hirdetés

A beszámolójuk szerint kedden tett vallomást a húszéves Zachary Buchta, akit tavaly októberben tartóztattak le. Ebben elismerte, hogy a Lizard Squad mellett a PoodleCorp nevű hackercsoport alapítói között is ott volt, illetve azt is, hogy a csoporttal védett számítógépben történő károkozásra fogott össze.

Ezt a cselekményt akár tíz év börtönbüntetéssel is megtorolhatnák az igazságszolgáltatási szervek, ám az ügyészek azt javasolták, hogy csupán két és fél évre ítéljék, amennyiben továbbra is együttműködik a hatóságokkal. Emellett a fiatal férfi azt is vállalta, hogy 350 ezer dollár kártérítést fizet két, általa megkárosított weboldal üzemeltetőinek.

A vallomásból kiderült, hogy Buchta csoportjai amellett, hogy túlterheléses támadást intéztek a PlayStation Network és az Xbox Live mellett és bombafenyegetésekkel eltérítették egy Sony-főnök repülőjét, más elítélendő tevékenységeket is folytattak. Húsz dollárért például kiválasztott emberek telefonos zaklatását is vállalták, ahogy lopott bankkártya-információkat is árultak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)