Hirdetés

Már Finnországban is nyomoznak a Lizard Squad után

|

Egy 17-éves srácot azután látogatták meg a helyi nyomozók, hogy a Brit Sky News adásában a csoport szóvivőjének nevezte magát és nyilatkozott a karácsonyi támadásokról.

Hirdetés

Miután a decemberi akciójával feltette a koronát egész éves tevékenységére a Lizard Squad névre hallgató, elektronikus támadásokat magára vállaló csoport, úgy tűnik a világ bűnüldözési szervei megelégelték a mókát. A brit rendőrség után, akik letartóztatottak egy feltételezett tagot, a finn hatóságok is kikérdeztek egy magát a csoport tagjának valló srácot.

A 17 éves fiú korábban Ryan álnéven nyilatkozott a Sky Newsnak. Szerinte legtöbben játékként fogták fel az online támadásokat, amiknek az oroszlánrészét három ember vitte véghez, de mára megbánták, hogy eddig fajult az egész ügy.

Emellett azt is állította, a Lizard Squad adott hozzáférést a Sonys szivárogtatást végző Guardians of Peace nevű csoportnak is. Ezek után kereste fel a finn nemzeti nyomozóiroda, a hivatalos szerv szerint csupán kikérdezték, a Lizard Squad twittere szerint viszont letartóztatták és bent is tartották Ryant.

A finn hatóságok egyébként együttműködnek az FBI-jal, ugyanis a bizonyítékok szerint az északi országból indult az egyik támadás. Egy szóvivőjük szerint azonban a nyomozás még nagyon korai szakaszában jár. Amennyiben Ryant tényleg perbe fogják majd, négy hónaptól négy évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Mit gondoltok, sikerül felgöngyölíteni a rebellis gyíkok ügyét?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)