Hirdetés

Vádat emeltek a Lizard Squad egy tagja és társa ellen

|

A játékos szolgáltatások elleni DDoS támadásoknál jóval komolyabb cselekményekkel is gyanúsítják a két fiatalt, akit a Lizard Squadhoz és egy hasonló csapathoz kötnek a hatóságok.

Hirdetés

Elég sok bosszúságot okozott a Lizard Squad több más csoporttal együtt, akik többször vállalták a felelősséget különböző játékokhoz kapcsolódó online szolgáltatások elleni támadásokért. De amint az amerikai hatóságok közleményéből kiderül, ennél sokkal nagyobb galibát is okoztak.

Az Egyesül Államok bűnüldözői a helyi hatóságok segítségével egy holland és egy amerikai srácot vádoltak meg néhány online kihágással. Mindketten 19 évesek, egyikükről azt állítják, hogy a Lizard Squad, míg másikuk egy nagyon hasonló szervezet, a PoodleCorp tagja volt. A vádak szerint a Sony, a Microsoft és a Blizzard ellen elkövetett DDoS-támadások mellett online fizetésre használt fiókokat is tömegével loptak el és adtak tovább, illetve pénzért még zaklatási akciókat is vállaltak. Kamu telefonszámokról hívogatták óránként az áldozatot, akit a megrendelő kiválasztott és egy előre felvett fenyegető üzenetet játszottak le nekik.

A hatóságok egyébként lefoglaltak két-két domain-címet is, így nagy valószínűséggel lelőve a PoodleCorp és a Lizard Squad weblapjait, de ők nem dicsekedtek róla Twitteren, mint a gamerek életét is megkeserítő társaság. Az ügyben egyébként szerdán volt az első bírósági meghallgatás, de valószínűleg eltart még egy darabig, míg ítélet is születik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)