Hirdetés

Letartóztatták a Lizard Squad egyik tagját

|

Angliában letartóztatták az Xbox Live és a PSN elleni támadásért felelős Lizard Squad nevű hacker-csoport egyik tagját.

Hirdetés

Amint azt sajnos mindannyian tapasztaltuk, az ünnepek alatt sem az Xbox Live, sem pedig a PlayStation Network nem volt a helyzet magaslatán és mindezt valószínűleg egy Lizard Squad nevű csoportnak köszönhetjük. Legalábbis ezek a hackerek vállaltak felelősséget a támadásért.

A Thames Valley-i rendőrség és több angol lap beszámolója szerint a bűnüldöző szerveknek sikerült letartóztatniuk a Lizard Squad egyik tagját. Egy Brian Krebs nevű internetes biztonsággal foglalkozó újságíró megszerezte a rendőrségi papírokat, ami alapján az elkövető a 22 éves Vinnie Omari, aki a hírek szerint a Lizard Squad tagja.

Omari egy interjúban elmondta, hogy a rendőrség hétfőn végzett nála házkutatást, amikor is "email címeket, felhasználóneveket, jelszavakat és a PayPalos csalással kapcsolatos dokumentumokat" kerestek nála. A házkutatási parancs tanúsága szerint olyan dolgok után is kutattak, amik kapcsolatba hozhatóak az Xbox Live és a PlayStation Network elleni támadással. 

A letartóztatáskor csak a PayPal fiókok eltulajdonítása került szóba, az ünnepek alatt elkövetett hackertámadás nem szerepelt a vádiratban. Omarit óvadék ellenében szabadon engedték, az első tárgyalás március 10-én lesz, Surrey-ben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)