Hirdetés

Logitech MouseMan Wheel

|

Közel két évig bírta a kicsike szusszal. Igazából volt az talán még két és fél év is, amikor is egy szombat hajnali Unreal party közepette úgy nem döntött, hogy neki elég és elegánsan öröklétre szenderült. Az élet kegyetlen és ezt már az egerem is tudja...

Hirdetés

Egerem tragikus elvesztése után alig hevertem ki a trauma okozta sokkot, máris a következővel kellett szembenéznem, mint rajtam kívül oly sok gamernek PC-s pályafutása alatt. Vajon ki legyen a becses utód, aki majd megfelel szerénynek igazából nem nevezhető követelményeimnek? Miközben ezen tanakodtam, eszembe jutott egy ismert név: Logitech. Elégedetten csettintettem és hónom alatt a legújabb katalógusukkal elindultam felderíteni Budapest "egér" boltjait. Első kísérletezéseimet nem sok siker koronázta, mivel az alacsony árkategóriás, finoman fogalmazva "bóvli" egereken kívül nem sok említésre érdemes példányt vettem szemügyre.

A nulladik típusú találkozás
Miután közel félnapos barangolás után ballagtam hazafelé természetesen üres, egérmentes kézzel, már-már felmerült bennem az is, hogy esetleg benézek a közeli kisállatkereskedésbe:) Ekkor azonban csoda történt, egy számomra ismeretlen bolt kirakata előtt haladtam el, amelynek a kirakatában ott árválkodtak a gazdira váró "rágcsálók". Azonnal betértem a boltba és letámadtam az eladót. Rövid nézegetés, tapogatás, kérdezgetés után, végül is egy kékszemű egér mellett döntöttem. A Logitech MouseMan Wheel azonnal megtetszett, mivel a kéken világító futurisztikus logón kívül még optical is volt, azaz golyó nélküli:) Persze a fogása is roppant könnyűnek és finomnak tűnt, egyszerűen el voltam tőle ájulva! Ennél jobban már csak akkor ájultam e,l amikor megpillantottam, a vásárló elől oly remekül elrejtett árat is:) De sebaj, ha lúd, legyen kövér! -gondoltam és kicsengettem érte a borsos összeget, aztán tűz haza....

Leendő gazdiknak
A kicsomagolás után rögtön a PS2 portra löktem a dugaszát. Ezek után elkezdett szép kék fénnyel világítani a logo. A csomagolásban túrkálva rögtön előkerült a CD is, amelyet telepítve a Logitech properities-t sikerült előcsalnom. Itt kedvünk szerint konfigurálhatjuk a négy gombunkat. Az első a bal oldali, a második a középső scroll gomb, a harmadik pedig jobb gomb. A negyedik gombot a hüvelyk ujjunk számára tervezték a készítők. Ezt szintén tetszés és kedv szerint programozhatjuk. A gombok átdefiniálásán kívül beállíthatjuk a kurzor mozgását, annak finomságát "reportrate" és a sebességét és irányát. Ezt viszonylag könnyen bárki meg is teheti különösebb angol nyelvtudás nélkül. Miután beállítottuk egerünket, kicsit érdemes megnézni, mit is takar az optical elnevezés. Ez tulajdonképpen nem más, mint hogy a mechanikus görgőt száműzték a MauseMan Wheel-ből, helyette egy optikai rendszert kapott amely az elmozdulást optikai úton rögzíti, azaz golyók és görgők nélkül. És hogy ez miért jó? A válasz roppant egyszerű: nem kell állandóan tisztítani, nem fog akadni, nem megy tönkre benne semmi mozgó alkatrész, nem kell semmiféle alátét, sőt még az ember tenyerén, bőrén, ruháján is használható! És hogy mi erre a garancia? A gyártó öt év garanciát vállal az MouseMan Wheel-re, ami - valljuk be - nem éppen egy rossz üzlet, tudva azt, hogy egy kevésbé drága, noname egér egy-két évnél nem bírja tovább, ráadásul nem is olyan élvezetes a használata. Persze mint minden pudingnak, ennek is az evés a próbája, tehát nekiálltam játszani vele...Közel fél napot nyúztam a különféle egérpróbáló gamék alatt, volt itt egy kis Unreal party, sőt vad Quake3 meccs, de nem hagytam ki a hosszas Age Of Empires kampányokat sem, sőt még Gordon Freeman is ép b?rrel megúszta a közel félnapos kalandját, egyszóval mindent bevetettem, hogy alaposan képet kapjak az egér viselkedéséről.

In memorial "oldegér"

A régi egeremnek örökre búcsút intettem, de egy cseppet sem bánt a dolog, mivel már előbb meg kellett volna tennem, hisz gondoljunk csak bele, hiába van valakinek csúcsszuper gépe, monitora, ha egy gagyi egérrel szerencsétlenkedik az illető. És, ha már szándékunkban áll kiadni ennyi pénzt a minőségért és a kényelemért, érdemes mindenkinek eldöntenie, mire és mennyit is szeretné használni az egerét és ehhez megfelelően választani. Az álltalam választott egér, kifejezetten jól teljesített a játékok során, a kezet jól támasztja, nem csúszik az oldalsó gumi borítás miatt, jól reagál és baromi jól is néz ki:) Hiába, már az eladó is megmondta, hogy jól választottam:))



Más "rágcsáló fajták"

Cordless
Mouse
Cordless
MouseMan
Optical
iFeel
MouseMan
Optical
Pilot
Wheel
Mouse
Wheel
Mouse


Kapcsolódó linkek:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)