Hirdetés

LoL szinkron, szörnyvadászat és a Titanfall béta - mi történt a héten?

|

Tombol az Evolve és a Titanfall láz, de még egy kecske-szimulátor is érkezik Steamre. Magyarul beszél a League of Legends, a South Park játék polgárt pukkaszt. Ja, és a Flappy Bird sem maradhatott ki.

Hirdetés

Érdekes figyelni, hogy milyen indulatokat váltanak ki bizonyos hírek, hogyan lesz valami egyszerre felkapott és gyűlölet tárgya.

Talán a Call of Duty kapott ennyi kirohanást utoljára (és nem csak nálunk, más fórumokon is), mint a Flappy Bird. A játékipar Kurt Cobainje, miután a fejlesztő lelőtte, még nagyobb őrület lett. Dong Nguyen elengedte azt, ami önálló életet élt már amúgy is, meg is jelentek a dühös rajongók és a még olcsóbb klónok. Ja, és az olyan telefonok, amelyeken rajta van a már nem elérhető alkalmazás, de ez már tényleg röhejes kategória. Ezzel együtt a jelenség tényleg jól mutatja, hogy valójában feltérképezhetetlenek a piaci igények (mert hát ki gondolta volna komolyan, hogy ez sikeres lehet, ahogy azt a prosztó Való világot se nézi senki...), és hogy a sikerhez vezető út nem a véleményvezérek meggyőzésével kezdődik. Hanem mondjuk egy ötletes lopással...
 

Na, engedjük is el ezt a témát, szerencsére bőven volt érdekesebb dolog is a héten azok számára, akik már vakaróztak a madaraktól: elsőként például az exkluzív Evolve előzetes, amelyet daev szállított nektek Londonból. Ehhez érkezett egy pofás trailer és egy saját kommentárral fűszerezett gameplay videó is, itt is bepótolhatjátok, ha esetleg a héten lemaradtatok volna.

És akkor már nem hagyom ki a ziccert, itt is megmutatom a Facebookon megosztott 2014/02-es GameStar címlapot, ami néhányak szerint túlságosan piros és túlságosan retrós, de sajnos a helyzet az, hogy ez az Evolve artwork hivatalos színe, ezzel együtt szerintem lényegesen egyedibb és szebb, mint a szokásos printes címlapok, de ez természetesen ízlés dolga:

Feltűnt a nagy Thief teszt? Mazur készítette, sajnos még nem mondhatom el, hogy mit mondott, de nagyon izgatott hangon mesélt. Kipróbálhatjátok majd ti is a játékot a következő GameNighton, ahol egyébként izgalmas versenyek is várnak mindenkit. Tehát alig várom, hogy nyomhassunk megint GameStar-vevős ivósjátékot, már csak egy kicsit kell várni. A South Park: The Stick of Truth megjelenés kapcsán viszont március 7-ig kell malmozni nyugton, ami egyre nehezebb kihívásnak tűnik Chava hands-on előzetesét olvasva. És hát a zsidó kaszt egy olyan ötlet, amivel engem kilóra megvettek (Chava már fel is készített, hogyan kell a karaktert jól használni, tuti, hogy ezzel fogom kezdeni a játékot). De minden egyes apró részlet és mozzanat egyre jobban meggyőz arról, hogy a tavasz első vétele ez a játék lesz. Hangsúly lent, adom a pénzem.
 

A héten mutatták be a BAFTA-jelölteket, daev persze ennek kapcsán is megjegyezte ezerszer, hogy a The Last of Us: Left Behind DLC-vel akar játszani (GameStart is várható természetesen). És hát ugyebár Ellie Ashley Johnsonnak köszönhető, nekem valahogy mindig Ellen Page jut róla eszembe (persze nem véletlenül, volt már erről szó). Legutóbb éppen pénteken történt ez, amikor a Beyond: Two Soulsból ismert színésznő egyébként nyíltan bevallotta, hogy meleg, hogy ezzel is próbálja segíteni azokat, akiknek ez nehézséget okoz. A nyilatkozat egyébként itt van videón, ha érdekel valakit:

Ha már a meglepő bejelentéseknél tartunk, akkor egészen más fronton akad még: a Square Enix Montréal egy mobilokra és táblagépekre megjelenő körökre osztott stratégiai játékot jelentett be Hitman GO címmel, és igen, a 47-es ügynök kap egészen új játszóteret. A League of Legends magyar szinkronja is „kiszivárgott", sajnos sokan a komoly munkát egyáltalán nem becsülve kezdték el savazni, és bár én sem ájultam el a szinkronhangok hallatán (viszonylag ritkán szoktam a klasszikus magyar filmszinkron emlékezetes munkáit leszámítva), azt nem tudom megérteni, hogy miért nem lehet ilyenkor csak annyit mondani: „köszönjük, hogy értünk melóztok ennyit". Ingyen ugyebár. Akár hozzátéve azt is, hogy „nekem nem tetszik", simán, elegánsan. Persze amikor a Steamen elszabadult a tagelés, hasonló véleménytenger árasztotta el a világot, mindenki fontosnak érezte, hogy a kereshetőséget az általa sziklaszilárd pontnak érzett ízlés skáláján elhelyezett végpontokkal segítse ki. Aztán most már a címkéket is lehet címkézni. Nos, a szólásszabadság egy nehéz szakma, be kell látni - most tanulgatja ezt a Ryse: Son of Rome kapcsán is a Microsoft például. 
 

Beszélek már kicsit pozitívabb témákról is, mert ugyan lehet, hogy sokat vitatkozunk, nehezen értünk egyet bizonyos kérdésekben, végső soron mind gamerek vagyunk, és ez az, ami számít. Szirupos mondatom lényege amolyan felvezetés, ugyanis a héten egy számomra nagyon kedves cikk látott napvilágot a GSO-n, amelyben az élet egyszerűségét mutattuk be a videojátékok analógiájának segítségével. Egyébként is egyre szélesebb rétegeket érint a gamification jelensége, egyre elfogadottabb a tény, hogy a játékok az élet minden területén hasznos segítséget nyújthatnak, ezért a jövőben egyre több ilyen anyagot olvashattok majd nálunk. Ezek majdnem annyira érdekesek és fontosak számomra, mint a The Walking Dead jövője (tényleg, ezt a CryEngine mókát láttátok már?), az pedig már nagy szó. Na jó, és a World of Speed előzetes is tetszett még kicsit, sőt a Far Cry: The Wild Expedition is felkeltette az érdeklődésemet, de ez a cikk nem rólam szól.
 

Hanem a hét híreiről, ennek fényében akkor meg is említeném, hogy a Kickstarter rendszerét támadás érte, hogy készül az idei Call of Duty, hogy újabb pletykák futottak be a Watch Dogs megjelenés kapcsán, hogy jön az Assassin's Creed társasjáték, hogy bejelentették a legújabb Worms címet, hogy ingyen letölthető a Dungeon Keeper, hogy itt a The Evil Within megjelenési dátum, hogy a Project CARS elképesztően néz ki. Sorolhatnám még a végtelenségig, akkor sem lehet semmi annyira fontos és kiemelt cím, mint a Coffee Stain Studios gondozásában Steamre érkező Goat Simulator 2014, ami kötelező darab lesz minden elmeroggyantnak (magamat is beleértve).
 

Kicsit nehézkesen, de azért csak elindul szépen a Titanfall béta is. Pont a nálunk nem annyira tömegesen tobzódó Xbox One felhasználók járnak jól, de azért mindenki sorra kerül szépen, addig is lehet elképesztő felbontásban in-game képeket csodálni,vagy összehasonlító gameplay videókat nézni. Vagy akár Star Wars faliszőnyeget sasolni. Vagy inkább egy dögös csaj szépségét végtelenítve bámulni (igen, arra utalok, hogy múlt héten hiányoltátok a heti összefoglalóból a jó csajokat, most viszont úgysem tudnék jobb tartalmat adni annál, hogy Sophiaso az IDDQD-n pózol és szeretné, ha szavaznátok egy képére). Hát az internet már csak ennyi?


Ha ezek után még mindig kell kontent, akkor van még Assassin's Creed IV: Black Flag Freedom Cry teszt, The Witcher 3: Wild Hunt nyilatkozat, egy nagyon furcsa egér, Castlevania: Lords of Shadow 2 demó, és valami bődületes mennyiségű előadás a Steam Dev Days keretében. De én azt mondom, mára elég volt ennyi az internetből. Menjetek játszani, csajozni/pasizni, pihenjetek, olvassatok, élvezzétek a napot. Jövő hétre kell az energia, mert pénteken befut a legújabb lapszámunk, és akkor méltón kell ünnepelni, poharakat magasba emelve: „Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)