Hirdetés

A brit kormány is megtárgyalja a loot boxok ügyét

|

Két különböző fórumon is felemelték szavukat a brit választópolgárok, így a kormánynak is nyilatkoznia kell, rendben van-e, hogy a játékbeli dobozok nem számítanak szerencsejátéknak.

Hirdetés

Az idei őszi játékokban a korábbiaknál sokkal prominensebben szerepelnek megvehető extra tartalmak loot dobozok formájában, ami sok gamert, köztük minket is kifejezetten aggaszt. Az Egyesült Királyság játékosai már aktivizálták is magukat, így a kormány is tárgyalni fogja a kérdést.

Hirdetés

A szerencsejátékokért felelős brit hatóság egyébként az ESRB-hez hasonlóan nem tartja a loot dobozokat szerencsejátéknak, mivel a kibontott játékbeli tartalmaknak nincsen valódi pénzben kifejezhető értéke. A gamerek viszont ezzel annyira nem elégedettek, ezért először a parlament weboldalán lévő hivatalos platformon indítottak egy petíciót, ami elérte a tízezer aláírást, mely ahhoz szükséges, hogy a kormány is nyilatkozzon az ügyben. A petíció egyébként konkrétan egy olyan törvénymódosítást tűzött ki célul, ami szerint a loot dobozok és a hasonló játékmechanikák szerencsejátéknak minősülnének a gyermekeket megcélzó játékokban.

Emellett egy állampolgár az egyéni képviselőjénél is kijárta, hogy kérdést intézzen az ügyben az illetékes államtitkárhoz, ebben pedig azt is felveti, hogy a Man sziget szabályozását, vagy ahhoz hasonló törvényeket fogadjanak el az Egyesült Királyságban. A hivatalosan nem az állam részét képező, de brit koronafüggőségnek számító sziget törvényei szerint van valódi értéke a játékbeli tárgyaknak is, így a loot boxos rendszerek is szerencsejátéknak számítanának, ezért releváns a példájuk. A brit kormány viszont még egyik kezdeményezésre sem válaszolt, így nem tudjuk, milyen eredményük lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)