Hirdetés

Napi büntetés: a legnaivabb játékos, aki valaha lopott accountot vett

|

Ha valaki meséli, valószínűleg el sem hisszük az alábbi történetet, de hogy velünk történt, az csak még abszurdabbá teszi az egészet.

Hirdetés

Sajnos egyre többször kell beszámolnunk arról, hogy több ezer felhasználói fiókot loptak el vagy törtek fel, így mi magunk különösen figyelünk arra, hogy a több tucat (vagy esetenként több száz) játékot tartalmazó fiókjaink ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. Persze feltörhetetlen védelem nem létezik, így fordulhatott elő, hogy egyikünk PSN fiókját ellopták.

A trükk ilyenkor általában a játékok megosztása, vagyis az a folyamat, ami lehetővé teszi, hogy többen is használják ugyanazt a PSN fiókot, így elég egyiküknek megvenni a játékot. Ehhez egy másik konzolt kell megjelölni elsődlegesként a fiókkal. A tolvaj ilyenkor úgy tesz, mintha övé lenne az account és csak a jogot adná el a játékok használatára.

A tolvaj akkor lepleződött le, amikor a beregisztrált bankkártyáról egy nagyobb összeg vándorolt át váratlanul a virtuális pénztárcába. Természetesen az érintett szerkesztőségi tag igyekezett azonnal visszavonni a tanzakciót és lekapcsolni a tolvajt, de az addigra már vevőt is talált a PSN fiókra, aki ki is fizette azt.

Mivel közben a tulajdonos visszaszerezte a fiókot, az újdonsült vevő már nem tudott belépni, de nem hagyta ennyiben a dolgot. Facebookon felvette a kapcsolatot a tulajdonossal, hogy ha már ennyi pénzt költött a lopott fiókra, ugyan hadd lépjen már be. Mert hogy jelszót váltani még tudott, de a játékokat már nem tudja letölteni, úgyhogy segítségre lenne szüksége.

Fogalmunk sincs, mi járhatott a srác fejében, de az biztos, hogy gondok vannak a világról alkotott képével.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)