Hirdetés

Star Wars VII - módosul a kibővített univerzum

|

A Lucasfilm a következő trilógiára készülve úgy döntött, hogy egy kicsit takarít a kismillió kusza Star Wars történet között.

Hirdetés

Amikor kiderült, hogy J.J. Abrams gondozásában készül a Star Wars filmek folytatása, azonnal felmerült a kérdés: mi lesz azokkal a Kibővített Univerzumba tartozó történetekkel, amik már régóta folytatják a filmekben elkezdett eposzt? A LucasFilm úgy döntött, hogy az egyértelműség kedvéért egy kicsit a saját kezébe veszi az irányítást.

Egy friss közleményben ugyanis elárulta a stúdió, hogy míg ők mindig igyekeztek konziztensek maradni a Lucasfilm-től függetlenül készült történetekből álló Expanded Universe világával, addig George Lucas mindig is világosan kifejezte, hogy ő nem köteles tartani magát ehhez, mert ő az általa írt hat filmet, és a Clone Wars sorozatot szánta kiindulópontnak, amihez a többi történetnek igazodnia kell.

Viszont a stúdió szerint ez nem jelenti azt, hogy csak úgy félredobják azt a rengeteg alapanyagot, amit mások létrehoztak: "Annak érdekében, hogy a film készítőinek megfelelő alkotói szabadságot tudjunk biztosítani úgy döntöttünk, hogy nem az jelenlegi Jedi Visszatér után játszódó történetet fogjuk mesélni. Míg az olvasók által megismert univerzum egy kicsit változik, nem dobjuk félre. Az új Star Wars történetek alkotói teljes hozzáférést kapnak a rengeteg történethez, ami a kibővített univerzum része."

Ez persze nem csak a regényeket és képregényeket jelenti, hanem minden valószínűséggel a játékokat is. Mivel a készülő új animációs sorozat, a Star Wars Rebels is a már frissített univerzumhoz tartozik ezért valószínű, hogy a nagyjából egyidőben játszódó Star Wars: The Force Unleashed is érintett a kérdésben. Viszont ha jól értjük a közleményt, akkor a teljes filmsorozat előzményének szánt The Old Republic játékok (beleértve a Knights of the Old Republic sorozatot és az őket folytató MMORPG-t) érintetlenek maradhatnak, hiszen évezredekkel a filmek előtt játszódnak.

Ti mit gondoltok erről? Van olyan Star Wars történet, ami igenis megérdemelné, hogy megmentsék?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)