Hirdetés

Luna néven indít cloud gaming szolgáltatást az Amazon

|

A jelenlegi tervek szerint iPhone-on és iPaden is elérhető lesz a Google Stadia riválisa.

Hirdetés

Szinte aggasztóan keveset hallani a Google Stadiáról, de a cégnek még tervei vannak vele, és lassan, de folyamatosan bővül a játékfelhozatal is. Vannak olyan kiadók, akik erősen hisznek benne (mint a Bethesda vagy a Ubisoft), vannak, akik egyáltalán nem (ilyen például a Take-Two), de még bármi lehet - pláne ha megjelennek a riválisok, akik komoly lépésekre kényszerítik a Google-t.

Az Amazon ma bejelentette saját megoldását, ami a Luna nevet viseli, és PC-n, Mac-en, Fire TV-n, iPhone-on és iPaden lesz első körben elérhető, utóbbi kettőn webes alkalmazás segítségével, amit az Apple lényegében sehogy nem korlátozhat. Androidon is elindítják, de nem közvetlenül a startkor (aminek egyébként még nincs dátuma), jelenleg az Egyesült Államok lakói jelentkezhetnek korai hozzáférésért.

Hirdetés

Bevezető áron, havi 5,99 dollárért lesz majd elérhető a Luna+ csatorna, amíg a tesztelés tart, és ezért cserébe akár két eszközön is játszhatunk játékokat, némelyiket akár 4K-ban (eleinte csak 1080p-ben), 60 fps-sel. A megbízható és széles körben használt Amazon Web Services szerverei fognak mögötte dübörögni, így elvileg nem lesz fennakadás, de a Google-nek is hittünk, bennük is csalódtunk.

A megjelenéskor egy Luna+ előfizetéssel több mint 100 játék közül fogunk tudni válogatni, köztük olyanokkal, mint a Resident Evil 7, a Control, az A Plague Tale: Innocence, a The Surge 2, a GRID vagy az Abzu. A Ubisoft kiemelt partner, az Assassin's Creed Valhalla, a Far Cry 6 és az Immortal Fenyx Rising a megjelenés napján bekerül a felhozatalba egy külön "csatornán" keresztül, amiért feltehetően szintén havidíjat kell fizetnünk, nem pedig egyenként vásárolgatni a címeket.

Mivel az Amazonról van szó, nyilván lesz Twitch-integráció, közvetlenül a játékoknál láthatjuk a vonatkozó streameket.

Egér és billentyűzet mellett akármilyen bluetoothos kontrollert használhatunk, vagy választhatjuk az Amazon saját Luna Controllerét 49,99 dollárért.

Ha valóban nem kell majd mindent egyesével megvásárolnunk, ahogy a Stadia esetében, akkor ez lehet az a szolgáltatás, ami igazán fellendíti a cloud gaminget - meg persze az Xbox megoldása, amennyiben sikerül kiterjeszteni még több eszközre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)