Hirdetés

Idővel lehet, hogy nem lesz minden évben új FIFA

|

Ugyan a közeli jövőre vonatkozóan még nincs konkrét terv, az EA vezetője könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer leállnak a sportjátékaik évenkénti kiadásával.

Hirdetés

Sok kritikát kapnak a sportjátékok annak kapcsán, hogy évről évre nem változnak eleget. Ennek ellenére az Electronic Arts két legnagyobb kaliberű sorozata, a FIFA és a Madden NFL így is kifejezetten sikeres tud lenni minden alkalommal. A kiadó ügyvezető igazgatója, Andrew Wilson szerint lehet, hogy idővel átállnak egy másik üzleti modellre.

Hirdetés

Wilsontól azt kérdezte meg a Bloomberg újságírója, hogy elképzelhetőnek tart-e egy előfizetéses FIFA-t vagy éppen Maddent a mostani, évenkénti megjelenéssel szemben. Mint elmondta, ez már most sem áll túl messze a megvalósítástól.

"Minden évben elég sokat változtatunk egy FIFA játékban vagy egy Madden játékban, elég sok kódot kell eljuttatnunk a játékosokhoz. De ha megnézzük, mit csinálunk Koreában, vagy Kínában, ott máshogy csináljuk. Ott nagyjából négy évente adunk ki egy nagy kódcsomagot, közte pedig fokozatos változatásokat léptetünk életbe. (...) Van egy olyan világ, ahol egyszerűbb az új kód terjesztése, ahol nem feltétlenül kell évenkénti megjelenést csinálnunk. (...) És akkor elgondolhatjuk ezeket a játékokat egyfajta 365 napos előfizetésként"

- mondta Wilson.

Az EA feje úgy gondolja, idővel mindenképpen megváltoztatja majd a játékok világát is a máshol már taroló előfizetéses modell, de szerinte ebben a szegmensben valamivel lassabb lesz az átállás.

Ti szívesen vennétek, ha az évenkénti játékvásárlás helyett előfizethetnétek egyes sorozatokra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)