Hirdetés

Mafia III: Faster, Baby! teszt - Sinclair Parish lordjai

|

A Mafia III első kiegészítője megmutatja, hogyan lehetett volna jobb az alapjáték. Mi pedig mutatjuk RG írását róla.

Hirdetés

Sokan várták a Mafia harmadik részét, de szép számmal akadtak olyanok is, akiket aggasztott a fejlesztő- és a korszakváltás. Végül aztán kiderült, hogy ha a sorozat indítódarabja nem tette volna olyan magasra a lécet, akkor talán még sikert is arathatott volna a Hangar 13 játéka, de így inkább csak a fikaözönt kapta. De sebaj, innen szép nyerni. Nem is keltettek túlzottan nagy hírverést a Faster, Baby! címet viselő DLC körül, holott lehet, hogy megérdemelte volna, hiszen fura, de azt lehet mondani, hogy ha elsőre is sikerült volna hasonlót alkotniuk a fejlesztőknek, akkor talán kevesebben egyenesítik ki a virtuális kaszát.

Hirdetés

Ez a rendőrség nem véd

A kiegészítőben egy Sinclair Parish nevű, mocsárvidéki kisvárosba látogatunk el, ahol az emberek teljesen hétköznapi életet élnek; állatokat tartanak, ipari méretben termesztik a vadkendert az üvegházban, Slim seriff pedig egy velejéig korrupt, a gyilkosságtól sem visszariadó rendőrfőnök, aki kiskirályként uralkodik a vidéken. Csakhogy jön Lincoln Clay, és Roxy Laveau-val az oldalán rendet tesz a környéken. Mindebből jól látható, hogy nem csupán új sztorit, hanem új területet is kaphatunk, és mivel a hangulatos környezet kialakításában eddig is jól mozgott a Mafia III, a kiegészítőben sem lehet okunk panaszra.

Még egy kis plusz

A fejlesztők dicséretére váljék, hogy igyekeztek ténylegesen új dolgokat passzírozni a DLC-be, így például egyértelmű érdekesség az üldözéses szituációkban, hogy az út szélén folyamatosan apróbb segítségeket aktiválhatunk, amennyiben jól irányzott lövéssel elszabadítjuk a farönköket a teherautó platójáról, vagy felrobbantjuk a rajta lévő hordókat. Szintén érdekes melléktevékenység a kendertermesztés; olykor szükséges rápillantani a növénykéinkre annak érdekében, hogy azok szép, egészséges, értékes termékké fejlődjenek. Plusz a segítségükkel oldható fel a hippiwagen, de ezt a poént nem lőjük le. Külön ki kell emelni, hogy a küldetésekben van fantázia, vagy legalábbis lényegesen változatosabbak, mint amilyeneket anno a fősodorban megélhettünk, és ha valamiért kritizálni lehetett az alapjátékot, akkor ez volt az.

Venni vagy nem venni?

A Faster, Baby! mindenképpen sokkal jobb kiegészítő, mint amiket anno a Mafia II-höz kaptunk, ugyanakkor akadnak azért gondok vele, de meglepő módon nem technikai jellegűek, hiszen a játék elég sokat csiszolódott a megjelenése óta. A DLC legfőbb problémája az, hogy elég rövidke. Aki nem vesztegeti az időt, simán végignyomja szűk két óra alatt a főszálat, és onnantól kezdve csupán két mellékküldetés, illetve a marihuánatermesztés marad, ami szintén dicséretes tevékenység, de nem sokat tesz hozzá az összképhez.

Nem szeretnénk spoilerezni, ám van egy olyan rész a sztoriban, ami finoman szólva hiteltelen, de erre szerintünk mindenki rá fog jönni, hogy hol is lehet, nem áruljuk el. Felmerül hát a kérdés, hogy megéri-e az árát kétórányi mulatság, vagy sem? Ti mit gondoltok így utólag? 

Mafia III: Faster Baby!
Az irány jó, csak lehetne hosszabb.
Ami tetszett
  • új terület
  • több apró újítás
  • nem unalmas
Ami nem tetszett
  • nagyon rövid
  • nem feltétlen éri meg az árát
  • baki a sztoriban
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)