Hirdetés

Mafia III megjelenés, Dark Souls őrület és megújult GSO - mi történt a héten?

|

Lassan az első néhány napunk végére érünk a megújult GameStar Online-nal, a menő új funkciók tesztelgetése mellett azért nem feledkeztünk meg a heti összefoglalóról sem.

Hirdetés

Bár a borongós idő egy elég álmos napot csinált ebből a vasárnapból, a hét történéseire visszatekintve azért nyugtázhatjuk, hogy azért volt bőven pörgés az elmúlt napokban. Holnaptól persze még eggyel magasabb fokozatba kapcsolunk, hiszen a hétvégi PlayIT-en is ki kell tennünk magunkért (a GS standról itt olvashattok), de ne rohanjunk ennyire előre.

A hét eseményeire visszatekintve nem szabad például megfeledkeznünk a Hype-ról, aminek a felvételekor HP még csak rejtélyes utalásokat tett a site megújulására, a hét első felének legérdekesebb híreivel kapcsolatban viszont semmit nem titkolt el.

A hét legjobb híre

A héten talán a Mafia III rajongóit kényeztette el legjobban kedvenc játékuk kiadója, ugyanis végre új infókat árultak el a sorozat várva várt visszatérésével kapcsolatban. Kezdésképp rögtön bejelentették a megjelenési dátumot, amivel együtt érkezett egy látványos trailer is, ami a történetet mutatta be. De a 2K szerencsére volt olyan kedves, hogy azt is megengedte néhány videósnak, hogy némi játékmenetet is megosszanak velünk, így rögtön húsz percen keresztül ízlelgethettük a játék hangulatát.

A hét legrosszabb híre

Ahogy a sorozat eddigi részei, a Dark Souls III is képes volt önmagában elég kihívást a gyanútlan játékosok nyakába zúdítani, de azért voltak olyanok is, akik még egy kis csalással is tovább keserítették becsületesen játszó társaik életét. A From neki is állt eltávolítani a gonosztevőket a játékból, de mint kiderült, néhány ártatlan játékos is fennakadt a hálón. Így addig nekik csak az maradt, hogy a korábbi játékokban küzdjék magukat előre a következő tábortűzig. Illetve kit próbálok átverni, a következő "You Died" feliratot úgyis előbb látják meg.

A hét legmeglepőbb híre

A következő két hír egyszerre volt meglepő és tökéletesen kiszámítható, így akár meg is cserélhetnénk őket. Azt a kijelentést hallva például senkinek sem szalad fel a szemöldöke, hogy az emberek szeretik a Dark Soulst. De amikor megtudtuk, nagyjából húszmillió forintnak megfelelő angol font összedobásához elég volt a rajongóknak 180 másodperc, már kicsit más volt a helyzet. Azóta már több mint félmilliárd forint értékben kapott megrendelést a játékot készítő Steamforged Games, úgyhogy azt hiszem anyagi gondjaik nem lesznek egy darabig.

A hét legkevésbé meglepő híre

Csak idő kérdése volt, mikor hagyja hátra a Sony és a Microsoft az előző generációs gépeit, amik közül elsőként az Xbox 360 gyártásának megszűnése került bejelentésre. Azt tekintve, mennyi játék (nem) jelent meg a platformra az utóbbi néhány hónapban, várható volt, de persze nem feltétlenül számítottunk rá, hogy ennyire váratlanul jelentik be a konzol kivezetését, aminek kapcsán mi is összegyűjtöttük a géppel kapcsolatos legkedvesebb emlékeinket.

A hét legjobb másvilág híre

Mivel A hét mesterlövész első trailere már kapott némi reflektorfényt a Hype-ban, tegyük is kicsit zárójelbe a westernt és örvendjünk együtt annak, hogy a héten ismét egy elég látványos előzetes erejéig ízlelgethettük a WarCraft filmet. Mondjuk a trailer rendezőjével elbeszélgetnék a zeneválasztásról, illetve a CGI minőségével kapcsolatos aggályokat én is osztom, de remélhetőleg a premierig sikerül tökéletesítenie a látványt az animációkon dolgozó peonoknak.

A hét legrosszabb másvilág híre

A héten sajnos egy újabb kiváló előadóművésztől kellett elbúcsúznunk, Prince halála pedig érthetően rengeteg zenerajongót szomorított el. Az Oscar-díjas zenész, aki az 1989-es film kapcsán még Batman-gonosz is volt, 57 évesen hunyt el.

A hét videója

Ha még nem találtátok volna ki, az internet tele volt a héten a Dark Souls III-mal és a sorozathoz kapcsolódó dolgokkal, így volt rá némi esély, hogy Lothricból kerül ki a hét legjobb videója is. Ezúttal viszont nem egy halálmontázs, vagy egy emberileg szinte lehetetlen speedrun, hanem egy elég szerencsés pillanat volt a legszórakoztatóbb, amiben egy játékosnak sikerült az egyik főellenséget egy meglepő szövetséges segítségével legyűrnie.

A hét pletykája

Nem éppen unalmasak a két nagy konzolgyártó háza tájáról felreppenő pletykák sem, de a legszaftosabbnak ezen a héten egy korábbi szivárgás független forrásból való megerősítése volt, méghozzá a Take-Two háza tájáról. Eszerint egyre inkább úgy tűnik, készül a következő Red Dead játék, ami miatt megint csak egyre jobban várjuk az idei E3-at. Úgy tűnik, itt az ideje gyakorolni a jelentőségteljes pislogást.

A legnagyobb WTF a héten

Vannak dolgok, amiket nagyon nem lehet szépíteni, ezek közé tartozik például az a tény, hogy a 2014-es Rambo: The Vide Game bizony pocsék volt. A készítőket pedig most valaki érthetetlen módon arra kötelezte, hogy egy DLC-hez adják a nevüket ismét, ahelyett, hogy egy új projekttel hoznák helyre a csapatuk hírnevét. Ráadásul még pénzt sem keresnek belőle sokat, hiszen a kiadó ingyen adja majd az új tartalmakat. Ennél valószínűleg akkor is jobban jártunk volna, ha a következő Rambo-játék valahogy így néz ki:

A hét cikke

A héten több érdekes témáról is elmélkedtünk, például Tonight közelebbről megvizsgálta a YouTube sötét oldalát, a legnagyobb hullámokat viszont Kaci írása keltette. Ebben részletesen elmesélte, mi mindennek kellett félresiklania a Tom Clacy's The Divisionben, hogy a száznál is több a játékkal töltött óra ellenére nem a Ubisoft új üdvöskéjével, hanem az immár hét éve megjelent Borderlands világában tölti szabad óráit a korábban New Yorkot megmentő csapata.

A hét szolgálati közleménye

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy péntek éjjel megújult a GameStar Online. Amellett pedig, hogy a konfettit nem sajnálva örvendeztünk az új funkcióknak és a megújult külsőnek, egy kicsit nosztalgiáztunk azt illetően, milyen dizájnváltásokon esett át a GSO története folyamán és még az oldalon megjelenő reklámok kérdéskörére is kitaláltunk egy új megoldást.

Futottak még

Ezeken túl zajlott az élet a Hearthstone körül, ugyanis nem csak a Whispers of the Old Gods összes új lapját ismerhettük meg, hanem a megjelenés dátumát is, ahogy arra is fény derült, melyik lapok lesznek gyengébbek hamarosan. Az új Counter-Strike eközben új pályakészletet kapott, míg a régi változatot már mobilon is nyüstölhetjük. Végül megtudhattuk azt is, hogy az utóbbi években csendben dolgozó legendás játékfejlesztők közül egy interaktív filmen, míg másikuk egy új FPS-en dolgozik. Kis csapatunk pedig azon, hogy minél több kiváló olvasni- és néznivalóval halmozzunk el Titeket, így ezúttal képes formában biztatunk rá, hogy:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)