Hirdetés

Mafia III: Sign of the Times teszt - New Bordeaux legsötétebb oldala

|

Akciójátékból thrillerré fordul át a Mafia III a harmadik, egyben utolsó DLC-ben. RG lezárja végre a történetet.

Hirdetés

Nagyon komoly kontraszt van a legutóbbi, Donovan ügynök halálosan vicces kalandjait feldolgozó kiegészítő és a mostani között. Ezúttal egészen mélyre merülünk a város pöcegödrébe, ahol emberáldozatokat bemutató, folyton durva hallucinogéneket toló fanatikusokat kell gyilkolnunk számolatlan mennyiségben. Ami azonban a legfurább az egész DLC-ben, hogy egyetlen olyan mondat vagy szituáció sincs, amelyen akár egy pillanatra is elmosolyodnánk, sokkal inkább a düh, az elkeseredettség, a téboly és a misztikum játszik szerepet a történésekben.

Hirdetés

A Lincoln Clay-be oltott Miss Marple

A sztori szerint Linc a porig égett Sammy's-be látogat James atya oldalán, ám ahelyett, hogy a hamvak felett békésen repkedő szentjánosbogarakat találnának, agancsos fakéregálarcba öltözött szektásokba botlanak a romok között, akik a biztonság kedvéért néhány színes bőrű áldozatot szurkálnak és vagdalnak meg annak érdekében, hogy a világ sokkal jobb hellyé váljék. Mindezt a magát Ensanglante névvel illető csoportosulás úgy éri el, hogy tagjait hatékony hallucinogénekkel tömi tele, miközben kiváló agymosást végez rajtuk, így pedig még békés tinédzser lánykákból is könyörtelen gyilkos válik, ami érthető módon zavarja Lincoln igazságérzetét, ezért kezébe veszi a nyomozás fonalát. Ez lenne az egyik olyan újítás, amit a fejlesztők bedobtak, ami annyit tesz, hogy az egyes helyszíneken amolyan alacsony költségvetésű N.C.I.S. nyomozó módjára kell guggolnunk a hullák mellett, és megállapítanunk, hogy elvágták a torkukat, vagy megböködték őket. Akadnak még ezenkívül obszervációt igénylő fényképek és tárgyak is, utóbbiaknál a derék Hangar 13 egy az egyben lenyúlta az Unchartedből ismert metódust. Kapunk még egy UV-lámpát, amely segít abban, hogy fényében olyan nyomokat is felfedezzünk, amelyek normál körülmények között láthatatlanok.

Néhány egyéb újdonság

Reméltük, hogy a korábbi kiegészítőknek megfelelően ezúttal is totál új helyszíneket kapunk, ám a helyzet pont olyan, mint a népmesében, amikor a lány a királyhoz megy is, meg nem is, fel van öltözve, meg nem is, visz ajándékot, meg nem is stb. Ugyanis nem szabadulunk ki az eddig ismert térképről, ellenben olyan helyiségekbe fogunk bebocsátást nyerni, amelyekben mostanáig nem voltunk, és ahogy korábban, úgy most is nagyon hangulatos helyszíneken ontjuk majd az ólmot, főleg akkor, amikor a diliházban bolyongunk. További újdonság a Max Payne-ben már 17 évvel ezelőtt debütált időlassítás (régies nevén bullet time), ami úgy, ahogy van, nem több, mint parasztvakítás; direkt végigjátszottuk a DLC-t nélküle is, és ugyanúgy ment a dolog, mint vele együtt. Megemlíthetnénk még az új járműveket és fegyvereket, amelyek darabszáma igencsak véges, úgy szemre nagyjából egy és kettő között változik. A korábbi kiegészítőknél talán valamivel hosszabb, de még így is a Tanúban szereplő Gogolák elvtársnő szoknyájának hosszúságához (kurta) hasonlatos sztori végén lehetőségünk lesz feltámasztani hamvaiból a Lincoln számára műfaterként funkcionáló néhai Sammy kocsmáját, ami a Sammy's nevet viseli. De előre szólunk, baromi drága lesz.

Egyik szemünk sír, a másik üveg, hiszen a baljós hangulatú történet és a folyamatos betépettség érzete valóban új hangulatot ad a játéknak, de a totálisan felesleges és értelmetlen nyomozósdi, valamint időlassítás nem több, mint egyfajta kamuflázs, ami valószínűleg a fejlesztők fantáziájának hiányát igyekszik álcázni. Aki a másik két csomag miatt megvette a Season Passt, annak mindenképpen érdemes rá időt szánni, de messze nem ez a legjobb DLC a háromból.

Mafia III: Sign of the Times
Nincs sok tiszta percünk.
Ami tetszett
  • az eddigiekhez képest más hangulat
  • a helyszínek továbbra is rendben vannak
  • feltámaszthatjuk a kocsmát
Ami nem tetszett
  • teljesen felesleges nyomozás és bullet time
  • ez a DLC is rövid
  • nincs új terület, csak új helyiségek
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)