Hirdetés

A magyar emberek ötöde még nem használta az internetet

|

Még mindig vannak olyan régiók Magyarországon, ahol minden negyedik háztartásban nincs internet.

Hirdetés

Rengeteget fejlődött a hazai internetellátottság, de még így is az uniós lista alsó részén kucorgunk a KSH jelentése szerint. A 2016-os adatok szerint Magyarország háztartásainak 79 százaléka fér hozzá az internethez, aminél még Csehország, Szlovákia, és Lengyelország is jobban teljesít.

Az országon belül is komoly eltérések vannak. A tavalyi számok azt mutatják, hogy míg a közép-magyarországi családok 86 százaléka rendelkezik interneteléréssel, addig ez már csak 83 a Nyugat-Dunántúlon. A Közép-Dunántúlon 81, a Dél-Dunántúlon 77, Észak-Magyarországon 74, az Észak- és Dél-Alföldön pedig már csak 72. Ebben a régióban már minden negyedik háztartás van net nélkül.

A jelentés szerint a magyar emberek 81 százaléka már használta a netet, de ez azt is jelenti, hogy a lakosság ötöde még sosem. Naponta 71 százalék böngészi a világhálót.

Életkor tekintetében kimutatható, hogy a 65-74 éves korosztályban nagyon komolyan elmaradunk az uniós értékektől.

Mindennek az alja a legalacsonyabb jövedelmi negyedhez tartozó háztartások értékei. Itt csak 41 százalékban van internet, míg a legfelső jövedelmi negyedben tartózkodóknál ez 95. Élesen elválnak itt a gazdagok és szegények.

Magyarországon a felhasználók 61 százaléka használt már netet a telefonján. Mindent egybevetve lehetne a helyzet sokkal rosszabb is, és más tekintetben sokkal rosszabb adatokat is tud produkálni az ország, de ez sem a legrózsásabb eredmények egyike.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)