Hirdetés

Szavazz: szerinted kell magyar nyelv a szoftverekbe és játékokba?

|

Ha valaki angolul játszik, az jó lehetőség a szórakoztató nyelvtanulásra, de pár játékost elriaszthat, ha nem érti, amit olvas. Te mit gondolsz?

Hirdetés

Magyarország a játékipar szempontjából egy kis piac, 10-15 ezer eladott példány már nagy sikernek számít. Általánosságban ritka a magyar nyelvet támogató játék, de néhány fejlesztő még napjainkban is úgy látja, megtérül számára, ha fordításra költ. A Ubisoft és a CD Projekt RED még hisz ebben (a budget kategóriában gyártók meg főleg), az EA viszont már nem hogy magyar kommentárt nem tesz a FIFA sorozat újabb részeibe, de a felirat lefordításával sem bajlódik - holott a FIFA a legnépszerűbb itthon. 

Hirdetés

Én minden eszközömet angolul használom, és ezt elsősorban azért kezdtem el jó néhány évvel ezelőtt, mert ha bármilyen probléma felmerül, vagy valamilyen beállítást szeretnék megkeresni, az angol nyelvű fórumokon sokkal előbb megtalálom a megoldást, mintha magyarul próbálkoznék. Emellett az angoltanulásban is segített, és néhány fordítással sem voltam teljesen elégedett, pláne azokkal, amiknél a szavak rövidítve szerepelnek. Ezért engem személy szerint nem hoz nagyon lázba, hogy a PlayStation 4 rendszere a következő frissítéstől magyarul is használható lesz, de az átlagfelhasználók számára ez fontos dolog lehet.

Felmerül a kérdés: ennek eleve így kellett volna lennie? Vagy aki nagyon akar, az angol menüben is elboldogul, és legalább tanul is egy kicsit? Mit gondoltok, lehetne itthon minden magyar, vagy nem okoz galibát, ha nem játszhatunk, használhatunk szolgáltatásunkat az anyanyelvünkön? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)