Hirdetés

Majdnem kaptunk egy különös Mass Effect spin-offot is

|

A BioWare volt producere, Mark Darrah mesélt a Mass Effect: Corsairről.

Hirdetés

Nagy potenciál rejlett a Mass Effect Andromédában, de a BioWare nem tudta kiaknázni. Az Electronic Artsnak azonban esze ágában sincs lemondani a franchise-ról (elég csak a felújított trilógiára gondolni), és újabb lehetőséget adott a stúdiónak, hogy bizonyíthasson.

A Mass Effect széria jövőjéről egyelőre nem sok információnk van egy teaseren kívül, a múltjáról viszont most kiderült egy újdonság egy befuccsolt projekt képében. 

A BioWare volt producere, Mark Darrah a MinnMaxnak nyilatkozva árulta el, hogy a stúdió régebben dolgozott egy belső nézetű Mass Effect játékon, amelynek Corsair volt az alcíme és Nintendo DS-re készült.

Hirdetés

Egy űrhajóval repkedtünk volna a galaxis egy még nem teljesen felfedezett, és ezáltal veszélyeket bőven tartogató szegletében. Olyan lett volna, mint a Privateer és a Star Control keveréke, mi pedig inkább Han Solo karakteréhez hasonlítottunk volna, mint egy Fantomhoz. Repülés, felfedezés, rakomány- és információszállítás az embereknek - ez volt a terv.

Még csak a repülés irányításának megtervezésébe kezdtek bele, amikor realizálódott az illetékesekben, hogy a projektet nem éri meg véghezvinni. A probléma a DS volt, pontosabban annak kazettái.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A Mass Effect: Corsair számára szükséges kártyák (cartridge-ok) egyenként 10,50 dollárba kerültek, amihez hozzáadva a fejlesztési költségeket és a lokalizációt aligha robbantottak volna kasszát a DS játékainak szokványos 30 dolláros kiskereskedelmi értékesítésével. Az EA azt jósolta, hogy csak 50 ezer példányt adnának el, ez pedig nem lett volna kifizetődő. 

A Corsairon dolgozó csapat végül áttért mobilra, és létrehozták a Mass Effect Infiltrator nevű TPS-t, amely megjelent iOS-re, Androidra, Windows Phone-ra és Blackberry-re is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)