Hirdetés

Majesco: Nyílt levél a vádakra

|

Tegnap számoltunk be arról, hogy a Majesco játékkiadót üzérkedéssel vádolta egy részvényes csoport. A fejleményekre a vállalat nyílt levélben reagált. A Trinad részvényes csoport - mely jelenleg a Majesco tulajdonjogainak 12%-át birtokolja - nem első esetben ajánlotta fel a kiadónak, hogy részvényeinek egy részét áron felül megvásárolná, hogy segítsen annak nehéz anyagi helyzetén. Első esetben a csoport vonta vissza az ajánlatát, most azonban a kiadó utasította azt el. Az ajánlat ma járt le - ha elfogadták volna, további tíz százalékos tulajdonjogot veszítettek volna. A Trinad csoportnak, különösképp annak egyik irányító tagjának, Robert Ellinnek címzett levélben leírják, hogy az ajánlat, bár nagyon csábító, nem fogadhatják el. Ugyanakkor megjegyzik, hogy ügyes kísérlet arra, hogy anélkül szerezzen befolyást a kiadó irányításában, hogy tulajdonjogilag többsége lenne benne. "Önök gyakorlatilag irányítást szeretnének vásárolni a vállalatban, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, hátrahagyva a vezetési prémiumot a többi részvényesünkre." - írják a levélben, amiben egyébként azt is tagadják, hogy a vállalat likviditási krízishelyzetben lenne. "Megvannak a kellő erőforrásaink, amelyek kedvezőbb helyzetet teremthetnek", mint amit a Trinad ajánlott. Válaszul arra a vádra, hogy a Majesco elnök-vezérigazgatója, Morris Sutton saját fiait üzleti megfontolások nélkül helyezte magas pozícióba, a levélben megkérdőjelezték a Trinad vezetőségi tagjainak illetékességét. Továbbá azzal vádolták meg a csoportot, hogy az olyan üzleti politikát alkalmaz, melynek során igyekszik nagyobb vállalatokból annyi tulajdonjogot vásárolni, hogy az így szerzett befolyásolási lehetőségeket aztán továbbadhassák más érdekeltségű csoportoknak.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)