Hirdetés

Manhunt 2: Angliában is indulhat az embervadászat

|

Az brit hatóságoknak köszönhető hosszas kálvária után zöld utat kapott a Manhunt 2 szigetországbéli megjelenése.

Hirdetés

A Manhunt 2 brit kalandja olyannyira kuszára sikeredett, hogy egy cikk erejéig is foglalkoztunk az előzményekkel, s a lehetséges következményekkel. 2007. július 13-án debütált volna az Egyesült Királyságban, ám a korhatár-besorolást végző British Board of Film Classification megtagadta a besorolást, ezzel pedig sikeresen száműzte az üzletek polcairól. A Rockstar a kritikához konstruktívan állt hozzá, s hajlandó volt megvágni a brit piacra szánt játékot. Ez a változat elfogadásra került az Egyesült Államokban és számos európai országban is, a BBFC, azonban továbbra is hajthatatlan marad. A Rockstar ekkor a hét független bíró alkotta Video Appeals Committee-hez fordult, mely testület hatályon kívül helyezte a BBFC döntését, s engedélyezte a játék vásárlását 18 éves kor felett. A BBFC ekkor a legfelső bírósághoz fordult, mert szerinte a VAC félreértelmezte a hatályos törvényeket. A bíró egyetértett, s felszólította a VAC-t döntése átgondolására.

manhunt2.jpg


Most azonban kilenc hónappal az eredetileg tervezett megjelenést és hét héttel a legfelső bíróság döntését követően a BBFC elfogadta a VAC döntését. A Rockstar szóvivője üdvözölte a döntést, ám pillanatnyilag nem tudott konkrét megjelenési időponttal szolgálni.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)