Hirdetés

Már 5000 játékot játszhatunk gond nélkül a Steam Decken

|

A Valve kézikonzolja meglehetősen népszerű, a kiadó emiatt pedig pörgeti is a Steamen elérhető címek kompatibilitásának tesztelését.

Hirdetés

A Steam Deck elvileg egy hordozható PC, amire alapvetően Windowst is telepíthetünk, ha szeretnénk, de a Valve okkal rakott SteamOS-t a gépekre. A Linux alapú operációs rendszer gyorsabban, gondtalanul és egy kényelmesebb kezelői felülettel működik, mint a microsoftos vetélytársa.

A gond persze itt az, hogy nem minden kompatibilis a linuxos játékhoz használt Proton réteggel, így a Valve-nak egyesével kell tesztelnie a Steamen elérhető címeket.

Hirdetés

A tesztelés során kiderül, hogy kompatibilis-e az adott játék a Steam Deck operációs rendszerével és hardverkiépítésével, és az eredmény fényében tesznek egy jelölést a cím mellé. A napokban a Valve átlépett egy nagy lélektani határt: immáron 5000 steames játéknál jelezték, hogy azok gond nélkül futtathatók a platformon. Az már kevésbé jó hír, hogy 2000 címet valószínűleg sosem tudunk majd elindítani a Steam Deckünkön (legalábbis nem a SteamOS-sel).

Mivel jelenleg jóval több mint 50 000 játék lakik a Steamen, még messze vagyunk a teljeskörű átvizsgálástól, de jó tudni, hogy a srácok rohamléptékben pörgetik a tesztelést.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)