Hirdetés

Kinyírja a CDPR a Gwentet, nem jött be annyira a spin-off

|

A CD Projekt RED elmondta, hogy mikor szűnteti meg a kártyajáték támogatását.

Hirdetés

A Gwent a The Witcher 3: Wild Hunt kártyás minijátékaként indult, majd akkora népszerűségre tett szert, hogy a CD Projekt RED önálló játékként is megfuttatta, sőt a projekt a saját mellékszálait is kitermelte (Thronebreaker: The Witcher Tales, Gwent: Rogue Mage). A játékosok lelkesedése azonban folyamatosan csökken, és közben a fejlesztők is számos más koncepción kezdtek el dolgozni (lesz új Cyberpunk, The Witcher és más is), így várható volt, hogy a stúdió előbb-utóbb továbblép. 

Erre szerencsére nem idén, és nem is jövőre fog sor kerülni, addig pedig még több tartalommal és bajnoksággal is készül a CD Projekt RED, ráadásul utána sem hagyják teljesen magára a Gwentet. 

Hirdetés

A Gwent 2023-ban 72 új kártyával fog bővülni három kiegészítőre elosztva (áprilisban, júliusban és szeptemberben számíthatunk rájuk), két eSport bajnokság is megrendezésre kerül majd, havonta érkeznek frissítések többek között a balanszra fókuszálva és igyekeznek bevezetni olyan funkciókat, amik hozzájárulhatnak a játék hosszú élettartamához. Ugyanis 2024-től a CD Projekt RED már csak minimálisan fogja támogatni a Gwentet: onnantól kezdve egy kisebb létszámú brigád működteti majd (a többieket beosztják más projektekhez) és életbe lép a "Project Gwentfinity". 

Így emlegetik a fejlesztők maguk között a Gwent jövőjét, ugyanis 2024-től átváltanak közösségfókuszú megközelítésre: szezonális fejlődési rendszerrel fog bővülni, amely a kreatív pakliépítést jutalmazza majd egy új funkció mellett, amely lehetővé teszi a közösség számára, hogy szavazzon az egyensúlyt érintő változtatásokról (persze korlátozásokkal). 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

"Ami a Gwentet és annak közösségét illeti, szeretném elmondani, hogy ez még nem a vég, és hogy egy újabb nagyszerű év (és még több) áll előttünk."

- jelentette ki a CD Projet RED vezető kommunikációs menedzsere, Paweł Burza az amerikai IGN-nek nyilatkozva, és egyúttal Twitteren is nosztalgiázott egyet az elmúlt hét évre visszagondolva, valamint arra buzdította a játékosokat, hogy tegyék együtt emlékezetessé 2023-at.

Ti pörgetitek még a Gwentet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)