Hirdetés

Már egészen közel lehet a next-gen Cyberpunk 2077

|

Ha minden igaz, hamarosan teljesen kihasználja a CD Projekt Red szerepjátéka az új generációs konzolok lehetőségeit.

Hirdetés

Több mint egy éve már, hogy számos halasztást követően elrajtolt a Cyberpunk 2077, amelytől előzetesen azt vártuk, hogy 2020 legjobbja legyen, ám ebben meggátolta az az állapot, ahogyan megjelent, és amit a CD Projekt amúgy korábban késznek nyilvánított. Egy erős PC-n jóval kevésbé tűnt fel az optimalizálatlanság (persze voltak egyéb gondok is), mint egy előző generációs konzolon, leginkább a 2013-ban kiadott alapgépek és azok későbbi iterációi szenvedték meg a dolgot.

Az erősebb konzolváltozatok valamivel jobban boldogultak, míg az új generáció, vagyis elsősorban a PlayStation 5 és az Xbox Series X izomból oldotta meg a feladatot, ami pofásabb látványt és stabilabb képfrissítést eredményezett. Mindezt anélkül, hogy a fejlesztők a hardverek lehetőségeihez idomulva optimalizálták volna V kalandját.

Hirdetés

Persze ami késik, nem múlik, jön is a next-gen frissítés, ám inkább utóbb, mint előbb, ha a CD Projekt eredeti terveit nézzük. Tavalyról idénre csúszott a sokak által várt update, ami remélhetőleg lényegesen közelebb hozza majd a PS5-ös és Series X|S-es változatokat a PC-shez. A stúdió konkrét dátumot nem nevezett meg, de úgy kalkulál, hogy 2022 első negyedévében végezni tud a feladattal.

Ha a naptárra pillantunk, ez azt jelenti, hogy február-március folyamán számíthatunk rá, és egy kisebb szivárgás alapján úgy tűnik, tényleg nem kerül már sor újabb csúszásra. A PlayStation Game Size Twitter-fiók, amely rendszerint azelőtt elárulja a játékok méreteit, hogy azok hivatalosan nyilvánossá válnának, most a PlayStation Store adatbázisából kinyert információra hivatkozva úgy tippeli, hogy a Cyberpunk 2077 február közepe és március eleje között érkezik natív appként PlayStation 5-re. Ha így van, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a premier egybeesik az Xbox Series X-es és Series S-es debütálással.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az már más kérdés, hogy a jelek szerint sikerült pont egy olyan időszakot választani, amikor a játékosok zöme olyan izgalmas újdonságokkal lesz elfoglalva, mint a Dying Light 2, a Horizon Forbidden West és az Elden Ring.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)