Hirdetés

Már egy óraméretű PC-n is vígan elfut a Doom

|

A fogtömésünkbe szerelt kijelzőn még nem tolhatjuk a Doomot, de méretben közel járunk ahhoz.

Hirdetés

Az 1993-as Doom kultikusságához nem férhet kétség, mára már pedig presztízskérdésnek számít, hogy milyen felületen, mekkora méretben sikerül mozgásra bírni az id Software ikonikus FPS-ét. Nem viccelünk: csak az elmúlt egy évben láthattuk már Canon fényképezőgépen, egy GoPro drón kontrollerén és a Twitterrel futtatni a játékot, de a személyes kedvencem a korábbi terhességi teszt volt.

Most felírhatunk a támogatott eszközök gyorsan bővülő listájára egy kevésbé elszállt megoldást is: egy karóra méretű kijelzőt, amit egy miniatűr PC hajt meg. 

Hirdetés

Az 1,3 hüvelykes TFT-kijelzővel és mikrokapcsolókkal felszerelt Adafruit QT Py Doom (kódnevén PINKY) "belsejében" egy egy ESP32 Pico v3 02 SoC található, benne egy 240 MHz-en pörgő dual Tensilica CPU-val és 2 MB PSRAM-mal. Az eszköz a Prboom Retro-Go portját használja, amely az eredeti Doom motor felújított változata, és természetesen megfelel a klasszikus shooter követelményeinek. Míg a játék szokatlan eszközökre való áthelyezése általában trükközést igényel, addig az Adafruit szerint a PINKY simán betöltötte a Doom1.WAD fájlt egy SD-kártyáról. 

A készítők szerint a PINKY lehet a csúcstartó, ugyanis ezt gondolják a legkisebb eszköznek, amin valóban játszható a Doom. A projekt még fejlesztés alatt áll, de az Adafruit feltett szándéka, hogy felkeresik a játék alkotóit, John Romerót és John Carmackot, hogy kikérjék a véleményüket.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Ha kedvetek támadt hasonlóhoz, akkor nagyjából ötezer forintért beszerezhettek egy könnyen hordozható minigépet, amin megy a Linux és nyilván a Doom is. Ez már úgyis követelmény. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)