Hirdetés

Már egy traktoron is lehet futtatni a Doomot

|

A Farming Simulator és a Doom találkozása a valóságban.

Hirdetés

Csak néhány hete számoltunk be róla, hogy az id Software klasszikus lövöldéje körbeért: miután az 1993-as shootert sikerült működésre bírni többek között terhességi teszten, fényképezőgépen és még egy LEGO-n is, végül önmagán belül is futtatták. Azt hittük, hogy már nem tudnak meghökkentőbb eszközt felvonultatni a lelkes modderek és hackerek, de alábecsültük a fantázia erejét: ezúttal egy traktor szolgált platformként, hogy a démonok irtását a mezőgazdasági munkák se akadályozhassák meg, de az igazi indok a gazdák támogatása. 

A Wired beszámolója szerint a Sick Codes nevű hacker a Las Vegas-i DefCon biztonsági konferencián mutatott be egy új, John Deere traktorokhoz készült jailbreaket. Alapvetően ezeken a járműveken a gyártók által meghatározott digitális zárak védik a szoftvereket, hogy megakadályozzák a gazdákat abban, hogy a saját eszközeiket módosítsák vagy javítsák.

Hirdetés

Bár a drákói szigor bizonyos szempontból érthető, vannak bőven érvek az alkalmazása ellen is. Mindenesetre az említett Sick Codes úgy véli, hogy talált megoldást. Mint mondta: 

"A gazdák egyszerűen azért részesítik előnyben a régebbi berendezéseket, mert megbízhatóságot akarnak. Nem akarják, hogy az év legfontosabb időszakában, amikor ki kell húzniuk a földből a dolgokat, meghibásodjanak [a járműveik]. Szóval ezt kellene mindannyiunknak akarnunk. Azt akarjuk, hogy a gazdák képesek legyenek megjavítani a dolgaikat, ha valami elromlik, és ez most azt jelenti, hogy képesek legyenek megjavítani vagy döntéseket hozni a traktorok szoftverével kapcsolatban."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A tesztelés első fázisa pedig mi mással is kezdődhetett volna, mint a Doom telepítésével. A hack a DeHacked Doom segítségével és egy modder, bizonyos Skelegant közreműködésével valósult meg, ráadásul született belőle egy farmos verzió is, amelyben démonok hemzsegnek a termőföldeken. 

Egészen újfajta értelmet nyer így az őstermelő. Ti játszanátok traktoron a Doomot?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)