Hirdetés

Már hazánkban is elérhető az az Xbox Game Pass Ultimate előfizetés, amit négy barátoddal is megoszthatsz

|

Hat új országban vált elérhetővé a Xbox Game Pass Ultimate Friends & Family szolgáltatás, köztük van Magyarország is.

Hirdetés

Miközben a Netflix épp tűzzel-vassal próbál harcolni a jelszómegosztás ellen, a Microsoft újabb országokra terjesztette ki az Xbox Game Pass Ultimate Friends & Family nevezetű előfizetést, melynek lényege, hogy összesen öten tudnak osztozni egyetlen emeltdíjas Xbox Game Pass Ultimate előfizetésen. A gyakorlatban ez azt jelent, hogy öt ember el tudja osztani az előfizetői díjat egymás között, és közben mind úgy tudják használni a Game Passt, mintha szokványos, egyéni előfizetésük lenne.

Ez a rendszer most Chilében, Izraelben, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Svédországban, és a hazai játékosok vélhetően nagy örömére Magyarországon is elstartolt. 

Hirdetés

Nézzük a pontos matekot: jelenleg az Xbox konzolokon és PC-n is elérhető Game Pass Ultimate előfizetés (ami magában foglalja az Xbox Live Goldot és az EA Playt is) havi 4190 forintba kerül. A fentebb taglalt Xbox Game Pass Ultimate Friends & Family csomag ezzel szemben havonta 8390 forintért érhető el, eztért az összegért viszont összesen öten tudják használni a szolgáltatást. Ha tehát valaki összeáll négy pajtásával, és elosztják egymás között az előfizetői díjat, akkor mindez fejeként havi 1678 forintra jön ki.

Havi kevesebb mint 1700 forintért tehát az ember elérheti PC-n, Xbox konzolokon és a cloud gamingnek hála akár mobileszközökön is a Game Pass Ultimate kínálatát, vagyis akár már a megjelenés napján játszhat egy halom remek játékkal további díj befizetése nélkül.

Hirdetés

Fontos kiemelni, hogy ha valakinek már van futó Game Pass Ultimate előfizetése, és át szeretne váltani az új rendszerre, akkor arányosan fogják átkonvertálni az előfizetéséből még hátralévő időszakot: egy hónapnyi Game Pass Ultimate előfizetés a Friends & Family rendszerben 18 napnak felel majd meg (30 napnyi sima konzolos vagy PC-s Game Pass, esetleg ugyanennyi Xbox Live Gold előfizetés 12 napként íródik jóvá, 30 nap EA Play pedig 6 napként).

Nem árt arra sem figyelni azonban, hogy ez az átváltás csak és kizárólag arra az egy személyre lesz érvényes, aki elindítja az új Friends & Family előfizetést, az általa ebbe a csomagba "behívott" maximum négy pajtásnak nem lesznek jóváírva az esetleges aktív előfizetései.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)